Најновије

ДОШЛО ВРЕМЕ ЊЕГОШЕВЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Највећа ауто-литија, у колони дугој 5 км, кренула из Београда до Црне Горе! (ВИДЕО)

Око 7.00 часова из Београда је кренула ауто-литија до границе са Црном Гором, у знак подршке тамошњим грађанима који протестују против Закона о верописповести, а у колони дугачкој око пет километара учествује неколико стотина грађана.

Ауто-литија Не дамо Светиње (Фото: Јутјуб)

Учесници ауто - литије, опремљени мајцама на којима пише Не дамо светиње, Црна Гора - Србија, једна фамилија, заставама Србије и иконама, окупили су се испред Сава Центра, где је служен и молебан.

План им је да се са још једном групом споје у Прељини код Чачка, одакле ће се још већа колона упутити до манастира Јабука у близини границе са Црном Гором.

Главна порука коју желе да пошаљу јесте управо "Не дамо светиње" у којој је, према речима Жељка Чуровића, председника Савеза Срба из Црне Горе, саткан и језик и писмо и чојство и јунаштво и држава.

Овога пута желимо да пошаљемо поруку нашем народу да је 30. август од пресудног значаја да одлуче и да на најбезболнији начин реше питање спасавања светиња, казао је Чуровић, указујући тако да су управо парламентарни избори у Црној Гори шанса за српски народ да поврати своја права.

Како каже, спорни Закон је наговестио отимање цркава, односно подржављење светиња Српске православне цркве.

- А ми се питамо како неко може да узме туђу кућу да би се у њу уселио. То је први пут и преседан у свету, казао је Чуровић.

Додаје да се не ради само о Закону вероисповести, већ и о дискриминацији српског народа.

У том смислу, Чуровић оцењује да су Срби у Црној Гори сведени на то да само имају право гласа, а да им је све остало одузето - и језик и писмо и право на запошљавање.

О новом Миловом скандалу прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА