Најновије

Русија и Турска потписале уговор о испоруци другог пука С-400!

Са Турском је потписан уговор о испоруци другог пука система за противваздушну одбрану С-400, стране разматрају питања његовог финансирања, саопштио је генерални директор државне компаније за увоз и извоз војних технологија и услуга (Рособоронекспорт) Александар Михејев на форуму „Армија 2020“.

С-400 (Фото: Риа)

- Уговор је потписан, тренутно са партнерима разговарамо о финансијском моделу извршења овог уговора - рекао је он.

Како је изјавио шеф секретаријата турске одбрамбене индустрије Исмаил Демир, Москва и Анкара постигле су начелни договор о испоруци друге партије С-400.

Уговор о испоруци С-400, која је изазвала кризу у односима Турске и САД, почеле су средином јула прошле године. Вашингтон је тражио од Анкаре да одустане од уговора и да набави америчке системе „Патриот“.

Сједињене Америчке Државе су претиле да ће одложити, или потпуно обуставити продају најновијих ловаца Ф-35 Турској, као и да ће јој увести санкције. Анкара је, међутим, одбила да учини уступке Вашингтону и наставила са преговорима о наредној партији С-400.

Администрација америчког председника Доналда Трампа за сада није реализовала своју претњу да ће увести санкције Турској.

Сорош улаже стотине милиона да сруши Трампа!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА