Најновије

Потврђено у Белој кући: Састанак Вучића и Хотија у Вашингтону 4. септембра

Састанак окупиране српске покрајине и Србије 2. септембра у Вашингтону одложен је за 4. септембар, потврдио је портпарол Савета за националну безбедност САД Џон Улиот.

Авдулах Хоти и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Улиот је за Газета Еxпресс рекао да су разговори такозваног премијера Авдулаха Хотија и председника Србије Александра Вучића одложени за два дана од 2. септембра, због дневног реда.

"Саветник за националну безбедност Роберт Обрајан позвао је лидере Србије и (тзв.) Косова у Вашингтон 4. септембра. Разговори су одложени за два дана од 2. септембра због дневног реда", рекао је Улиот.

Казао је и да се САД радују овим важним разговорима са председником Вучићем и премијером лажне државе Хотијем.

"Верујемо да је напредак у економским питањима, укључујући отварање нових радних места и убрзање економског раста, први корак у напретку мировног процеса", изјавио је портпарол саветника за националну безбедност.

Да ће састанак Хотија и Вучића у Белој кући можда бити одложен објавили су приштински медији у петак, а као разлог су навели могућност да њему присуствује амерички председник Доналд Трамп.

О томе је говорио и председник Србије Александар Вучић, који је навео да се састанак у Белој кући помера за 3. или 4. септембар.

Из Савета за националну безбедност нема одговора на питање да ли постоји могућност да на њему учествује и Доналд Трамп и да ли ће се разговарати и о политичким темама.

Траже исплату од СНС-а за гласање! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА