Најновије

ШВАЈЦАРАЦ БРУТАЛНО НАПАО ЂОКОВИЋА: Контролишу га моћници из сенке!

Не стишавају се и даље страсти након елиминације Новака Ђоковића са Ју-Ес опена.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Председник Тениског савеза Швајцарске и потпредседник Међународне тениске федерације Рене Штамбах оптужио је Новака, наводеђи да га контролишају "моћници из сенке" рекавши да је у њихово име основао асоцијацију играча. 

Дотакао се и Новаковог избацивања са Ју-Ес опена. 

"То је просто невероватно лоша срећа. Сви се слажу да није било намере, али, наравно, правило је прекршено и исправно је избачен са турнира, али свакако да је то брутално по њега. Морално, није то заслужио", рекао је Штамбах у опшиеном итервјуу за швајцарски Блик.

Швајцарац сматра да није постојао простор да се за српског тенисера направи изузетак. 

"Не, правила су врло јасна. Неко је пао на земљу повређен. Новак просто није имао среће. Да је тамо стајао крупни мушкарац, можда би се насмејао и махао публици, али је налетео на особу која није могла то само да одбаци", казао је Штамбах.

Повучена је паралела између Новаковог инцидента и дивљања Џона Мекинроа које је обележило део тениске ере. 

"Сада се дигла прашина јер је Новак први у свету и игра толико добро, вероватно најбоље од свих. Зато се другачије гледа. Да је 125. на АТП листи, не би га било по насловним странама. Када је толико пажње усмерено на вас и када сте несумњиво број један, онда не можете себи да дозволите овакве ствари. Сви смо као тинејџери бацали рекете, али тад смо били млади и незрели, то не може да се каже за Ђоковића. Он је зрео и зна правила. То је само био инцидент", рекао је Штамбах.

Новинар је сматрао да се ради о лошем периоду за тенис. 

"Не може све да се своди на то. Неке грешке су могле бити избегнуте, као што је плесање без мајица у ноћном клубу на Адрија туру. То је требало избећи. А што се тиче нове асоцијације, то је несхватљиво раздвајање у тренутку када треба да будемо уједињени. Ово није време за породичне свађе, него да будемо уједињени и покажемо солидарност. Питам се, има ли неке скривене намере иза тога? Шта Ђоковић и друштво желе да постигну тиме. Ко их подржава?", упитао је Штамбах.

Новинар је потом поставио логично потпитање. "Да ли Швајцарац сматра да неко контролише Ђоковића"? 

"Па, тешко је објаснити да професионалац који је живот посветио спорту и има  породицу има времена да оснује спортско-политичку агенду. Нема сумње да постоје намере и моћници из сенке. Али, не знам одакле долазе и не знамо ко су", рече Штамбах.

Он је ипак имао претпоставку ко су ти "моћници". 

"Могу бити менаџери организатора турнира или ко год. Врло добро познајем његовог стрица Горана, он има политичку улогу, он је потпредседник српског савеза и врло је активан међународно, кандидовао се за борд ИТФ-а 2019. А погледајте шта су играчи у АТП урадили у последњих 10 година, пре свега што се тиче новчаних награда. Сада, на пример, када неко изгуби у првом колу УС Опена добије 61.000 долара. Пре 10 година то је било 19.000", истиче Штамбах. 

Да ли Новак треба да тужи судију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА