Најновије

УМЕСТО ЧАСОВА ВЕЛИКОАЛБАНСКА ЛЕКЦИЈА! Деца у школи у Србији на удару шиптарске пропаганде! Све финасира Србија!

Образовање деце и њихова социјализација у најранијем добу веома је важан сегмент изградње једног друштва и баш из тог разлога је од непроцењиве важности у каквом окружењу деца похађају наставу и на који начин уче да сагледавају свет око себе и своју околину.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Како би деца имала што квалитетнију наставу и како би се развијала у најбољем могућем смеру, у Србији је много рађено на наставном окружењу и основношколском програму и самој настави. Тако у свакој школи у Србији ниједно дете није занемарено или дискриминисано, сви имају право да уче на језику своје националне мањине, да негују и уче о домицилној традицији, али и традицији мањинских групација из којих потичу. 

Омогућено је да деца, без обзира на језик који говоре и порекло које носе са собом буду једнаки у школском систему и да се спроводе и поштују све вредности антидискриминаторне политике. У вези са тим, крајње је запањујуће што су се у јавности појавиле фотографије које показују да се у једној основној школи у општини Медвеђа такве антидискриминаторне вредности не примењују и не поштују, већ се спроводи крајне супротно. 

Наиме, у основној школи у селу Тупале код Медвеђе, у селу где је претежно албанско становништво, спроводи се индоктринација над децом свакодневно. У јавности се свакога дана могу видети фотографије на којима су приказана деца и наставно особље које показује симбол "Велике Албаније"- двоглавог орла, а неретко се и на часовима ликовног слика управо тај симбол. Све је у овој основној школи у знаку идеје и симбола "Велике Албаније". И све то док се целокупан рад школе финансира новцем из буџета Републике Србије и док се настава одвија и на српском и на албанском језику. 

Основна школа "Зенељ Хајдини" у месту Тупале поред матичне школе има и издвојена одељења у местима Капит и Ђулекаре. Настава се одвија укупно у шест класичних учионица и два кабинета. Наставу похађа око 30 ученика, а о њима брине 17 запослених. Настава се одвија на српском и албанском језику, али остаје недоумица због чега се током наставе и ваннаставних активности спроводи пропагирање идеје "Велике Албаније" и врши утицај на децу на такав начин.

Ову тему прокоментарисао је и народни посланик Игор Бечић и истакао да су оваква дешавања јасан показатељ злоупотребе права деце, као и да се не поштују политике државе, а то су антипропагандне и антидискриминаторне политике пре свега и неговање европских вредности и тековина демократског друштва. 

- Искрено заиста ми је као грађанину Републике Сбије тешко када видим овако нешто. Националне мањине у Републици Србији имају право образовања на свом језику и то је нешто што је неспорно, нешто што је демократска тековина. Али овакве ствари представљају за мене злоупотребу права и злоупотребу деце. Без обзира којој националној мањини припадате, ви сте грађани Републике Србије - истакао је председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић и додао: 

-Не можете са једне стране тражити привилегије као грађанин ове државе, а са друге стране злоупотребљавати те привилегије и ширити пропаганду против своје државе. И припадници албанске националне мањине и припадници других националних мањина треба да схвате да док живе у Србији то је њихова земља и што је Србији боље и њима је боље- рекао је председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић. 

Српско становништво које живи у пределима Медвеђе, Прешева и Лебана посебно је погођено албанским досељеницима који покушавају да та места претворе у своје "махале" и центре кроз које ће ширити своју индоктринацију и идеју "Велике Албаније". Несумњиво је да албански досељеници имају подршку својих представника у Тирани, али и Приштини. 

Познато је да се општина Медвеђа пре само две године нашла на мети "албанског клана" који је куповао земљишта у тој општини и некретнине и да је извршено масовно насељавање, а све са циљем да се умањи бројчано стање српског становништва. У том тренутку, Албанци тиме успевају да у тим општинама промене националну структуру, а у свему им помажу албански политичари и моћници. Тада је према незваничним информацијама у општину Медвеђу уложено око десет милиона евра како би се албански лоби проширио и инфилтрирао. 

До објављивања овог текста представници општине Медвеђа нису дали свој коментар нити су објаснили шта је локална самоуправа предузела поводом овог случаја. Грађани који станују у општинама на југу Србије свакодневно се сусрећу са оваквим случајевима и албанском упорношћу да буду већински народ међу српским срединама. Такође, евидентно је да истицањем својих националних обележја намерно провоцирају и не поштују прописе земље у којој бораве, а покушавају и да заплаше локално становништво.

У самој општини Медвеђа налази се шест школа чија је делатност основношколско образовање. Поред Медвеђе, основне школе у овој општини налазе се и у местима: Доњи Бучумет, Леце, Сијаринска Бања, Туларе и Тупале.

Шиптарска терористичка бригада у Нагорно Карабаху! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА