Најновије

ПЕСМА О КОСОВУ ОБАРА РЕКОРДЕ НА ЈУТЈУБУ: За кратко време стотине хиљада прегледа (ВИДЕО)

Видео-спот, обраду песме „Ја сам момче са Косова", коју су за ПГП РТС снимили глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић, од премијере (у четвртак у 16 сати) до сада погледало је више од 300.000 људи на Јутјуб каналу ПГП РТС-а. Спот је међу првих пет најгледанијих на Јутјубу у Србији.

Момче са Косова (Фото: Јутјуб)

Музику и текст за песму Ја сам момче са Косова урадио је Светомир Илић Сики, који је ову композицију објавио још 1988. године, такође за ПГП РТС. 

Аранжман је тада урадио Зоран Влајић, али за ово извођење су се побринули Александар Петровић и Дејан Петровић.

„Мислим да смо стварно направили нешто што ће остати за генерације и генерације да слушају ту песму, јер ће то Косово увек бити болна тачка нас из Србије и људи који живе доле. Мислим да Косово има нову химну", изјавио је Дејан Петровић, приликом недавног гостовања у Јутарњем програму РТС-а.

Уз сарадњу и подршку Канцеларије за Косово и Метохију, видео-спот за ову песму сниман је на локацијама у Великој Хочи, у Призрену, граду цара Душана, Брезовици, Грачаници, Митровици, Газиводама, на Шар-планини… 

„Циљ ми је био да заједно Деки и ја прикажемо бајку Косова. Лепоту Косова и Метохије. То ми је био циљ и онда смо, посебно захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију који су нам изашли у сусрет и помогли нам да реализујемо овај спот, то и успели", рекао је Милан Васић.

На новинарској промоцији песме и спота, Милан Васић и Дејан Петровић посебно су захвалили на труду и посвећености редитељу Огњену Шапковском, директору фотографије Кристијану Теодорову и његовом помоћнику Стефану Дамјаноском, дрон оператеру Дарку Данилову, Ивану Куртевском који је био задужен за постпродукцију.

Такође, како је напоменуо Милан Васић, сви који су имали прилику да виде спот, „нису пропустили да не питају за костим, који је радила чувена Татјана Радишић. А у видео-споту се појављују и деца из Готовуше, села поред Штрпца, Кристијан Ђорђевић и Михајло Станишић".

Како је митрополита Амфилохија покрила земља са Косова, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА