Најновије

ЗНАЧИ, ПУКЛИ СМО! Брнабић: Кад будемо имали 3 дана са преко 300 заражених наши капацитети пуцају!

Премијерка Ана Брнабић упозоравала је на почетку епидемије у априлу да ће наши здравствени капацитети пући ако три дана за редом буде преко 300 новооболелих. Сада је свакодневна бројка заражених преко 7.000, али премијерка се не узрујава.

Ана Брнабић (Фото: mod.gov.rs)

Људи, схватите ово озбиљно. Немојте да нас завара лепо време и сунце. Само три оваква дана каква имамо данас са преко 300 нових оболелих, са растом броја преминулих, само три оваква дана и наши капацитети су у потпуности попуњени, пуцају са свом опремом и подршком - говорила је Брнабић 4. априла.

Читава Србија провела је у карантину цео април и епидемиолошка ситуација била је само мали део онога што је сада постала и тек прети да постане. Премијерка је, међутим, тада имала драматичнија предвиђања и сценарије него што их има у овом моменту када је ситуација заиста забрињавајућа.

Како је тада упозоравала Брнабић, "ако не можемо да испоштујемо да седимо код куће, нећемо добити рат уз сву медицинску помоћ".

Нема довољно лекара, медицинских сестара ако појединац није довољно солидаран. Имамо опрему, одличне лекаре, медицинске сестре, научнике, лабораторије. Имамо све што нам треба. Али фали нам и даље дисциплина. Без гвоздене дисциплијне не можемо да победимо ни са свим лековима, опремом, миллион респиратора, нити са подршком стручњака из Русије, ЕУ, Кине, САД - говорила је она.

Јуче је 7.780 особа било позитивно на коронавирус, а 57 преминуло, али садашња епидемиолошка ситуација премијерку очигледно не брине толико. О томе сведочи и јучерашња помама грађана за Црним петком, вишеструко блаже мере него у априлу, као и благонаклоно гледање у периоду за нама на оне који су кришили постојеће.

Када креће ново закључавање грађана, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА