Најновије

ЦРНОГОРСКИ АМБАСАДОР ОСТАЈЕ У СРБИЈИ: Влада повукла одлуку о протеривању (ВИДЕО)

"Влада Србије одучила је да повуче одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе", изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић после састанка са председником Србије Александром Вучићем и министром иностраних послова Србије Николом Селаковићем.

Тарзан Милошевић (Фото: Јутјуб)

Брнабић је на конференцији за медије истакла да је таква одлука донета на иницијативу Вучића, а после консултација са Србима из Црне Горе.

"Србија ће још вечерас, унилатерално, повући одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе", саопштила је након састанка са председником и министром спољних послова, Брнабић.

"Председник Вучић позвао је мене и министра Селаковића на разговор да се консултујемо око одлуке владе. Он разуме и подржава ову одлуку, јер је у складу са Бечком конвенцијом, и протоколима. Али, нам је рекао да су конвенције важне, али да су живот и наше пријатељство са Црном Гором важније", пренела је Брнабић.

У жељи да Србија пружи још једном руку сарадње и пријатељства, јер је било доста сукоба у региону, Вучић је замолио представнике владе да преиспитају ту одлуку.

"Консултовали смо и представнике српског народа у Црној Гори, који су ову одлуку подржали. Србија ће унилатерално, једнострано повући још вечерас одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе у Србији", рекла је Брнабић.

Председник Србије Александар Вучић састао се раније са председницом Владе Србије Аном Брнабић и министром спољних послова Србије Николом Селаковићем поводом најновијих дешавања у односима са Црном Гором.

Председник, председница Владе и министар иностраних послова размотрили су и друге спољнополитичке теме, пре свега односе са земљама у региону.

Састанак је уследио дан након што је Црна Гора прогласила амбасадора Србије Владимира Божовића персоном нон грата у тој земљи, због, како је образложено, континуираног мешања у унутрашња питања Црне Горе.

Србија је синоћ одговорила реципрочном мером, ускраћујући гостопримство амбасадору Црне Горе Тарзану Милошевићу.

Председник је састанак заказао у жељи да се спусте тензије, сазнаје Танјуг, у складу с његовом регионалном политиком, која се увек држала идеје да Србија мора да води рачуна да не отежава положај Срба у земљама региона.

Да ли следи вађење крвавих ножева из леђа Србије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА