Најновије

ОДКБ УВЕК УЗ СРБИЈУ: Принципијелна подршка у вези са КиМ

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић захвалио је данас чланицама Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) на континуираној и принципијелној подршци у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности такозваног Косова, односно на поштовању универзалних принципа међународног права.

ОДКБ (Фото: РИА Новости)

Дачић је на онлајн седници Савјета ОДКБ-а, на којој је учествовао на позив председника Руске Државне Думе Вјачеслава Володина, истакао да поздравља сарадњу са државама које се залажу за поштовање принципа међународног права, попут принципа територијалног суверенитета и интегритета, односно очувања независности држава.

Он је нагласио да Србија има традиционално пријатељске односе са свим чланицама ОДКБ - Руском Федерацијом, Белорусијом, Јерменијом, Казахстаном, Киргистаном и Таџикистаном, а да кроз сарадњу у ОДКБ-ом има прилику да их додатно ојача, саопштено је из Скупштине Србије.

Подсетивши на то да Скупштина Србије има статус посматрача у Парламентарној скупштини ОДКБ-а, Дачић је поручио да ће делегација Скупштине Србије увек настојати да пружи посебан допринос раду Парламентарне скупштине ОДКБ-а.

- Србија политиком војне неутралности и спремношћу да активно учествује у раду ОДКБ-а на делу потврђује сувереност и независност своје међународне позиције која је утемељена на принципијелној политици, која приоритетно полази од интереса Србије - истакао је у Дачић у обраћању.

Он је захвалио на пруженој помоћи Србији у борби против вируса корона, посебно војним лекарима и припадницима специјализоване службе АБХО руске армије.

- Уверени смо да је наше заједничко и солидарно деловање једини начин да се изборимо са пандемијом, као глобалном претњом која не признаје државне границе - рекао је Дачић.

Која земља хоже да протера руску војску и вишак муниције, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА