Најновије

ХРВАТСКИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ДОБИО ОТКАЗ ЗБОГ ВРЕЂАЊА СРБА: Полицајцу псовао мајку четничку

Државни секретар у Министарству хрватских бранитеља Стјепан Сучић поднео је неопозиву оставку због "непримереног понашања у Вуковару", потврђено је из тог ресора.

Стјепан Сучић (Фото: Јутјуб)

"Због свог непримереног понашања у Вуковару, извињавам се хрватској јавности и свима које сам својим гестом или изјавом повредио", навео је Сучић у оставци.

Свестан одговорне дужности коју обавља, навео је да не жели да буде оптерећење актуелној влади ни Министарству хрватских бранитеља који су му указали поверење.

"Подносим неопозиву оставку на дужност државног секретара у Министарству хрватских бранитеља", написао је Сучић, који је у том ресору водио процес тражења несталих у последњем рату и жртава из Другог светског рата.

Он је у оставци навео да се с обзиром на искуство ставља на располагање Министарству бранитеља у случају потребе.

Приведени због непоштовања мера, а приликом легитимисања претили и вређали једног припадника полиције српске националности

Државног секретара у Министарству бранитеља Стјепана Сучића и директора Меморијалног центра Домовинског рата у Вуковару Крунослава Шеремета привела је вуковарска полиција због непоштовања епидемиолошких мера, а приликом легитимисања претили су и вређали једног припадника полиције српске националности.

Овај инцидент, према најавама из кабинета Андреја Пленковића, бити тема данашње седнице владе, а догодио се у ноћи између петка и суботе, само неколико сати након што је премијер у јавном обраћању упозорио на обавезу поштовања епидемиолошких мера из новог сета, који је ступио на снагу у суботу у поноћ.

Сучића, Шеремета и још неколицину гостију полиција је, наиме, иза поноћи у суботу затекла у конзумирању пића у једном од вуковарских локала.

Када су припадници полиције ушли да их опомену, пише загребачки Јутарњи лист, Сучић и Шеремет ушли су у вербални конфликт с полицајцима одбијајући да им дају личне карте.

Полицајци су због пружања отпора Сучића и Шеремета морали да у помоћ позову своје колеге из интервентне полиције који су их, уз примену физичке силе, привели.

Шеремет је, пише Јутарњи пружао отпор привођењу, док је Сучић пошао без опирања.

Ипак, ни Сучић се, пише лист, није уздржао па је на уласку у полицијску станицу руком ударио у врата и оштетио их.

Позивајући се и на информације из локала, Јутарњи пише да је све што се догодило било веома ружно и мучно.

Суцић и Шеремет су претили полицајцима да ће добити отказе, а један од њих двојице претио им је да ће позвати министра полиције Давора Божиновића, док је, како се наводи, један од полицијских службеника, припадник српске националне мањине, морао да истрпи увреде на на рачун своје националности.

Због овог инцидента против Сучића и Шеремета су поднете кривичне пријаве.

Шеф кабинета премијра Пленковића, Звонимир Фрка-Петешић осудио је овај инцидент и рекао да ће то бити тема данашње седнице владе.

Фрка-Петешић, међутим, није одговорио да ли ће Сучић бити смењен с позиције државног секретара.

Синдикат: Сучић полицајцу Србину псовао мајку четничку

Сучић једном од полицајаца који су покушали да га легитимишу је псовао "мајку четничку", саопштио је Национални синдикат полиције.

У саопштењу синдиката, које је потписао председник Никла Кајкић, а које је упућено премијеру Андреју Пленковићу и министру полиције Давору Божиновићу, наводи се да је било покушаја да се овај инцидент заташка, а полицајци понизе.

Наведено је да су Сучић и директор Меморијалног центра у Вуковару Крунослав Шеремт након привођења у полицијску станицу наставили са нарушавањем јавног реда и мира.

Они су, наводи се, вређали хрватске полицајце, чак су им и претили речима: "Знате ли ви ко сам ја и ко смо ми, остаћете без посла", пренели су хрватски медији.

Приликом привођења пружали су отпор полицији, Сучић је, наводи се, према њиховим сазнањима добијеним од осбоља у локалу, једном полицајцу псовао "мајку четничку" и полицајцима претио да ће отићи кући по оружје и све их убити.

Која земља жели да протера руску војску, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА