Најновије

ПУТИНОВ ОДГОВОР ЕРДОГАНУ! РУСИ ШАЉУ ПОЈАЧАЊЕ У СИРИЈУ: Након турских удара, Иљушин слетео на Камишли (ВИДЕО)

Русија је званично најавила распоређивање заједничких руско-сиријских снага на подручју Аин Исе, након низа напада турске војске и њихових савезника на Раку.

Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

У петак су руске ваздушно-космичке снаге почеле да пребацују снаге за јачање руске војне полиције у Раку и Хасаку, где је ситуација недавно ескалирала у вези са сукобом између Турске и Сиријских демократских снага (СДФ), пише АМН. 

Према извештајима, руски транспортни авион ИЛ-76 стигао је ове недеље на аеродром Камишли, како би донео залихе и појачање за војну мисију у Раки и Хасаки.

У извештајима се наводи да су Сиријска арапска војска (САА) и руске оружане снаге недавно повећале своје присуство у овим провинцијама, док настоје да ојачају своје јединице дуж линија фронта Аин Иса (Рака) и Тал Тамр (Хасака).

На видео снимку који је објавио Јутјуб канал Ру.Весна.Су, види се руски теретни авион ИЛ-76 како стиже на аеродром Камишли, што је потврдило извештаје о његовом доласку из сиријских извора.

Иако је ваздухопловна база Хмејмим примарна руска база у Сирији, аеродром Камишли је постао њихова секундарна база, посебно у источном делу земље.

Руске и америчке снаге донеле заједничку одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА