Најновије

ЛИБИЈСКА "ЦРВЕНА ЛИНИЈА" ЈЕ ПРЕЂЕНА: Сада Египат прелази на план Б!

Египатски командант је открио да ли је Сисијева "црвена линија" прекорачена у Либији. Бригадни генерал египатског генералштаба Мухамед Сад, официр Ваздушно-десантних снага, открио је да су падобранци извршили наређења која је председник Абдел-Фатах ал-Сиси тражио пре неколико месеци.

Египатска војска. (Фото: Јутјуб)

Истакао је да је осигурана црвена линија о којој је египатски председник Абдел-Фатах ал-Сиси говорио током својих прошлогодишњих изјава о Либији.

- Учествовали смо у свеобухватној операцији - Синај 2018. - са великим бројем јединица у северном и централном правцу, а такође смо учествовали у обезбеђивању западног стратешког правца, према директивама египатског председника Абдел-Фатах ал-Сисија, тачније око црвене линије.

Сад је говорио о четири главне методе које се примењују иза непријатељских линија, указујући да је прва десант падобранаца, друга је формирање ваздушног моста, трећа слетање хеликоптерима и четврта метода копнена операција.

Нагласио је да способности падобранских јединица омогућавају њиховом особљу да ради иза непријатељских линија сатима, а понекад и данима, а ови дани могу се продужити у складу са природом мисије, јер се ради на обезбеђивању свих фактора за успех мисије.

- Од оснивања падобранаца 1952. године, што је први батаљон који се звао Ваздушна олуја, 1956. године учествовали смо у одбијању троструке агресије, да бисмо обезбедили и организовали народни отпор у Суецу и Исмаилији, 1967. учествовали смо у бици код Рас ал-Уша и успоставили заштиту Тиранског теснаца - рекао је Сад.

- Главна команда оружаних снага давала је задатке снагама од исцрпних ратова до октобарске победе, а непријатељска оклопна возила и тенкови уништени су испред линије Бар Лев - закључио је он.

Медојевић тврди да је открио Кривокапићев план за будућност Црне Горе Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА