Најновије

ИРАНСКИ БРОДОВИ КРЕНУЛИ ЗА СИРИЈУ: Уследила права драма у Црвеном мору!

Сиријски премијер Хусеин Арноус објавио је у недељу да је седам иранских танкера нафте пресретнуто на путу за Сирију.

Ирански бродови (Фото: Јутјуб)

Према Арноусу, два нафтна танкера пресретнута су у Црвеном мору, што је довело до "кашњења њиховог доласка за више од месец дана и као резултат тога рафинерија у Банијасу је зауставила производњу и дошло је до несташице нафтних деривата који су потребни за задовољавање потреба земље."

Арноус није споменуо ко је одговоран за "терористичке нападе" који су одложили долазак два танкера нафте, али рекао је да је последњих месеци пресретнуто још пет бродова, због чега је земља постала сведок нове несташице горива.

Премијер је рекао да, како је пренео Ројтерс, Сирији не преостаје ништа друго него да увози више сирове нафте како би покрила несташицу горива, за шта је оптужио санкције које су САД увеле против Сиријске Арапске Републике.

- Постали смо зависни од увезене нафте и у великој мери смо потрошили девизе за плаћање нафтних деривата - рекао је Арноус посланицима у обраћању парламенту.

Од почетка мандата америчког председника Доналда Трампа, његова администрација настоји да спречи испоруке иранске нафте земљама попут Сирије и Венецуеле, упркос протестима Техерана због слободе пловидбе.

САД су 2020. објавиле да су заплениле ирански нафтни танкер који је требало да стигне у Венецуелу; што је довело до његовог пребацивања до луке у близини обале Тексаса. Треба напоменути да је Иран порекао да је брод његов, додајући да је садржај на броду већ био купљен и више није био у њиховом поседу када је заплењен.

Наваљном у Русији прети веома дуга робија! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА