Најновије

МЕРКЕЛ ОДБРУСИЛА ГРАЂАНИМА: Престаните да се жалите!

Немачка канцеларка Ангела Меркел апеловала је данас на грађане да престану да се жале због споре вакцинације против корона вируса, успут бранивши одлуку да се продужи локдаун због опаснијег соја вируса који циркулише Немачком.

Ангела Меркел. (Фото: Јутјуб)

Меркел је рекла да би била грешка да дође до попуштања мера у тренутку када је британски сој откривен и у Немачкој, пренео је Ројтерс.

- Суочавамо се са претњом. Та претња је јаснија сада на почетку године, и она се зове мутирани сој, који још није постао доминантан у Немачкој - изјавила је Меркел.

Она је бранила одлуку да се вакцине набављају преко Европске комисије, чиме је одбацила заговорнике идеје да је Немачка требало сама да набавља, јер би све брже ишло.

Меркел поручује да "разуме нестрпљење грађана".

- Нема разлога да се критикује фармацеутска компанија Бионтех, која је направила вакцину. То су људи који раде дању и ноћу...а ми имамо корист од тога. Како неко уопште може да се жали - запитала је канцеларка.

Немачка, са 83 милиона становника, до јуче је вакцинисала више од 1,2 милиона грађана, према подацима који је пренео CNBC.

Откривено да ли ће се састати Путин и Бајден! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА