Најновије

ЈЕДАН МЕТАК ЈЕ БИО КОБАН ЗА 5 ЏИХАДИСТА: Британски снајпериста пуцао у прса бомбашу самоубици у Сирији!

Врхунски британски снајпериста убио је пет терориста Исламске државе само једним хицем са више од 800 метара удаљености. Наиме, неидентификовани наредник САС-а пуцао је у груди самоубилачком џихадисти у Сирији док је говорио у камеру, изазвавши експлозију у којој су погинула још четворица.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Испоставило се да је током мисије против Исламске државе у новембру двадесетогодишњи снајпериста убио врховног команданта, након чега су му колеге поклониле посебну бејзбол капу у знак прославе успеха.

САС трупе су радиле са курдским борцима како би пронашле јединицу ИД одговорну за нападе на села. Снајпериста је користио пушку Barrett 50 калибра, најмоћнију пушку у арсеналу. Оружје се углавном користи за гађање већих циљева попут авиона, аутомобила, камиона и лако оклопљених тенкова. Може имати разарајуће последице на људе, па само један метак може да однесе уд.

Тим САС-а је неколико дана посматрао сумњиву фабрику бомби ИД и приметио да је пет мушкараца напустило зграду. Један од њих снимао је бомбаша самоубица како се смеје и разговара у камеру. Војник САС-а пријавио се у базу, објашњавајући да су се појавили терористи и да је јасно погодио.

Извор је рекао: "План у тој фази био је оборити бомбаша самоубицу првим хицем, а затим и вођу ако би могли да га идентификују. Али имали смо среће. Циљ је био на максималном домету. Снајпер се прилагодио ветру, нанишанио и нежно повукао обарач. Чекао је да мета падне, али уместо тога, момак је експлодирао".

"Када се прашина слегла, четири тела су лежала, а недостајали су разни делови. Тада је снајперу пало на памет да је активирао експлозивни прслук. Кад срушите бомбаша самоубица, обично циљате у главу. Али овај момак је био на крајњој граници снајперске способности да пуца, па је циљао у средиште своје масе - у своје груди", додао је извор.

Када се тим САС-а вратио у базу, снајпериста је на поклон добио бејзбол капу са натписом "Long Range Death". "Терористи се ужасно плаше снајпера. На пушкама користимо пригушиваче који озбиљно утишавају буку. Они нас не могу ни видети ни чути, а знају да смо у близини тек кад тела почну падати", објаснио је извор.

Бомбардован Алепо. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Net.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА