Најновије

ВУЧИЋ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Дачић 2013. прихватио да Косово уђе у УН?! (ВИДЕО)

Те, не тако давне 2013. године Ивица Дачић био је премијер, а Александар Вучић потпредседник Владе Србије и заједно су путовали у Брисел. За јавност су детаљи састанка били тајни, али председник Вучић открио је да се једино он противио уласку Косова у Уједињене нације.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

– Био сам једини, а онда су на моју страну стали Ђурић, Вулин и двојица Срба с Косова и Метохије. Био сам супротстављен свим мојим саветницима и свим министрима у Влади другим који су тада били у Бриселу и захваљујући мени није ушла одредба по којој је требало да прихватимо Косово у Уједињеним нацијама(УН). Само захваљујући мени – рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва.

За шта се залагао тадашњи премијер, а сада председник Скупштине Ивица Дачић из ове председникове приче прилично је јасно закључити. Да ли се лидер социјалиста, иако у јавности највећи заговорник и борац за повлачење признања Косова, те 2013. није противио уласку КиМ у УН?

– Одслушао сам гостовање, председник каже да је цела влада била за чланство КиМ у УН 2013, само је он био против. У нормалној земљи, сви медији би тражили потврду Дачића о овоме – каже оснивач Центра за локалну самоуправу Никола Јовановић.

Шта је осталим члановима тадашње Владе, од којих многи и дан данас обитавају на значајним функцијама у овој земљи, још једно је питање. Да ли је истина да је одбрана Косова тада пала на плећа председника Вучића?

– Био сам последњи који је гласао у нашој делегацији и рекао сам, ако смете ви гласајте за, ја сам против. И онда су сви остали рекли „јао, јао, јао, не смемо ако ти нећеш“, иако сам тада био потпредседник Владе само – објаснио је Вучић.

Руска авијација извела жесток напад! Џихадисти броје мртве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА