Најновије

ЈЕРМЕНИЈА НЕОЧЕКИВАНО ПРОНАШЛА ГАРАНТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У КАРАБАХУ: То нису руски миротворци

Јерменија и даље остаје гарант безбедности Нагорно-Карабаха. Ово је неочекивано изјавио шеф јерменске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ), председавајући сталне парламентарне комисије за спољне односе, заменик лидера владајућег блока „Мој корак“ Рубен Рубињан.

Јерменска војска у Карабаху (Фото: Јутјуб)

Ова изјава јерменског политичара звучи прилично чудно, с обзиром на то да безбедност у Нагорно-Карабаху тренутно пружају руске мировне снаге према Трилатералном споразуму, а Рубињан је у почетку говорио о питању повратка јерменских затвореника.

Сумирајући резултате рада јерменске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе, посланик је нагласио да није било неуспеха у повратку јерменских затвореника, јер је сврха делегације била да скрене пажњу на ову тему, чинећи га предметом дискусије.

Чињеница је да је јерменска делегација покренула питање „неразумног одлагања повратка јерменских ратних заробљеника и других затвореника задржаних од стране азербејџанских власти у њихову домовину“. Међутим, Биро ПССЕ је на то одговорио задовољењем жалбе азербејџанске делегације, не одобравајући јерменску.

„Наш задатак је био да покренемо питање јерменских затвореника у Азербејџану и да о њему разговарамо на свим нивоима ПССЕ. Али није успело “, противречи себи Рубињан у интервјуу новинарима.

Према речима јерменског парламентарца, у овој фази Баку покушава да демонстрира исцрпљеност сукоба на међународним платформама, на шта јерменска делегација покушава да одговори на нерешена питања, укључујући кршење клаузуле трилатералне изјаве од 10. новембра. о повратку затвореника од Азербејџана.

Шта је Јерменија још предузела по питању Нагорно Карабаха, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА