Најновије

АЗЕРБЕЈЏАНСКИ ВОЈНИЦИ ПОНОВО ГИНУ У КАРАБАХУ: Јермени им приредили пакао какав нису очекивали

Јермени су после уступања територија Арцаха Азербејџану (које су изгубили током Другог карабашког рата прошле године) морали да напусте своја села и градове у којима су живели вековима уназад. Снаге одбране Арцаха су такође са народом отишле у сигурна подручја где су успостављене руске мировне мисије.

Нагорно Карабах (Фото: Јутјуб)

Руски деминери су касније добили задатак да очисте велико подручје Карабаха од неексплодираних мина, што су у великој мери успешно одрадили. Међутим, карабашки Јермени су као вешти познаваоци свог терена знали где да постављају минска поља, што је довело до више инцидената након њиховог повлачења.

Азербејџанске снаге су не познајући терен често налетале на мине и број погинулих азерских војника се повећава иако су пушке утихнуле још 10. новембра када су прекинута непријатељства између две зараћене стране.

Тако стижу информације да је у области Џабраил, мина дигла у ваздух аутомобил Азербејџанца Илгара Ахмедова. Агенције за спровођење закона успеле су да пронађу тело једног од тројице мушкараца у аутомобилу, потрага за осталом двојицом се наставља.

У сличном инциденту је војник Губад Зенаилов погинуо када је налетео на мину у округу Агдам, а том прилико су повређена још двојица војника. Вест о њиховој смрти је потврдило и Министарство одбране Азербејџана.

- Као резултат експлозије мине, рањена су четири припадника оружаних снага Азербејџана, док је осмог фебруара, као резултат експлозије мине у региону Тертер, повређено четворо војника - саопштило је Министарство одбране Азербејџана.

Шешељ дигао узбуну! Открио који моћни политичар стоји иза Веље Невоље. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА