Најновије

ЗАТАШКАВАЊЕ! Вучићу, шта су Вулин, Бабић и твој брат Андреј радили на пољима марихуане?!

Председник Србије Александар Вучић истакао је недавно да је држава решила аферу "Јовањица" и ухапсила одговорна лица, а портал Nova.rs издвојио је само неколико кључних фактора због којих јавност у Србији и даље основано сумња у досадашњи ток истраге у овом случају, али и у то да производња марихуане на истоименом имању није могла да се одвија без знања државног врха. Неки од кључних разлога због чега "Јовањица" не може да се сматра "решеном" јесте бекство припадника Војно-обавештајне службе (ВОА) Саше Вујисића у САД, али и чињеница да нико од политичких и полицијских функционера није саслушан због ове афере, иако неспорно постоји њихова веза са овим имањем.

Вучић и Јовањица (фото: Правда/Јутјуб)

Вучић је одговарајући на питање телевизије Н1 о томе како коментарише извештај Европског парламента у ком се тражи разрешење афера као што су Јовањица, Крушик или Телеком, истакао да је “Јовањица” решена, јер су похапшени одговорни људи. Са друге стране, остаје нејасно како је могуће да је “Јовањица” решена, а да јавност у Србији и даље није добила све могуће одговоре на питања која се тичу ове афере.

Једно од њих је дефинитивно и бекство официра Војнообавештајне агенције (ВОА) Саше Вујисића, осумњиченог да је члан групе која је узгајала марихуану у “Јовањици” и чињеница да ни дан данас није објашњења улога безбедносних служби у овом случају. Официр ВОА побегао је из Србије почетком јула прошле године и то након што су уследила нова хапшења у случају “Јовањица”.

Како је својевремено говорио адвокат Владимир Гајић, Вујисић се тренутно налази у САД и у поступку је добијања политичког азила.

“Брзо ће то бити објављено. Тужилаштву и полицији у Србији се десило бекство официра војне обавештајне службе”, рекао је Гајић раније.

Такође, још увек није објашњена ни улога високих политичких функционера у “Јовањици”. Не треба заменарити чињеницу да су поменуто имање претходних година обилазили високи фунционери, међу којима је и садашњи министар полиције, тада одбране, Александар Вулин, затим функционер Српске напредне странке (СНС) Зоран Бабић, Драгомир Петронијевић из Градског већа Београда, али и Драган Сикимић, који води Агенцију за борбу против корупције.

Ипак, ниједно од ових имена се не налази на списку од више од 100 сведока који би требало да буду саслушани, па се поставља питање, ако је већ, а како Вучић тврди, “Јовањица” решена, зашто јавност и даље не зна каква су сазнања имали поменути фунционери о производњи марихуане на имању.

Са друге стране, јавност је остала ускраћена и за информацију каква је улога некадашње државне секретарке МУП Дијане Хркаловић у афери “Јовањица”. Наиме, како је наш портал недавно писао, у оптужници за “Јовањицу 2”, којом су обухваћени полицајци и припадници безбедносних служби (ВОА и БИА) налази се и Бранислав Радосављевић, припадник Безбедносно-информативне агенције, који је био близак сарадник Хркаловићевој.

Радосављевић је током боравка у МУП био један од њених најближих сарадника, посебно ангажован и као њен лични возач, а у оптужници се наводи да је обезбеђивао “Јовањицу”.

На крају крајева, ни председников брат Андреј Вучић због “Јовањице”, иако се у протеклих годину и по дана небројано пута доводио у везу са власником имања Предрагом Колувијом.

Не треба занемарити чињеницу и да је сам председник у више наврата говорио да су и он и његов брат спремни да иду на полиграф, међутим, то се још увек није десило.

Нелогичности у овом случају су бројне, па тако не треба заборавити чињеницу на коју је указала Колувијина адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, за време ванредног стања марта прошле године, када је телефоном усликала како на “Јовањици” горе светла. Такође, она је тада истакла и да су рачуни за струју на “Јовањици” у новембру и децембру били изненађујући, с обзиром да је она била запечаћена.

Шта је новинар коме су спалили кућу рекао дан уочи пресуде локалном шерифу, читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА