Најновије

ПОДМУКЛО! МИЛО ИСТИ ПАВЕЛИЋ: Подгорица би да покрштава Србе

Мило Ђукановић је наследник Анте Павелића и користи све његове методе и филозофију против Срба у данашњој Црној Гори. Овим речима оцењује верски аналитичар Предраг Ђокић најаву непризнате црногорске православне цркве ЦПЦ да покрштава већ крштене Србе у овој земљи.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Наиме, митрополит непризнате ЦПЦ Михаило понудио је крштеницу ове неканонске верске заједнице свим православцима крштенима у СПЦ, на основу које ће им бити промењена националност у православни Црногорац или православна Црногорка.

Ширење мржње

- Православље је изнад националних обележја зато што је оно васељенско. То што се нуди од лажне црногорске православне цркве, која, заправо, и није црква, већ секта, и од распопа који себе назива митрополитом јесте ништа друго до трговина људским душама. То што сада раде Мило Ђукановић и Мираш Дедеић, које слободно могу да назовем наследницима Анте Павелића, наставак је пројекта који је он спроводио у НДХ. Циљ је ширити мржњу и продубити нетрпељивост између Срба и оних који себе сматрају Црногорцима, што нас враћа на мрачан период НДХ и Павелића, који је покушао да направи посебну хрватску православну цркву, у коју је на силу хтео да угура све Србе и одвоји их од матице - рекао је Ђокић.

Лидер Права Црна Гора Марко Милачић рекао је да је овако нешто незабележено у историји.

- Поручио бих распопу Михаилу да је у историји цивилизације ретко забележено да распоп прича о крштењу. Нека се он бави бизнисом или отвори неки бордел, било би прикладније за њега. А питањима крштења бавиће се они који су се једино и бавили вековима у Црној Гори, Српска православна црква - рекао је Милачић.

Тровање народа

Црногорски аналитичар Владислав Дајковић згранут је оваквим изјавама, које имају за циљ сипање отрова према српском народу.

- Путујући циркус распопа Мираша Дедеића опет наступа. На овакве изјаве се више не обазиру ни Милови Црногорци. Очито имају плаћени аранжман да свакодневно увесељава јавност, али и да сипају отров према српском народу. Питам се, како би крстио оне људе који су крштени пре него што је НВО ЦПЦ основана у полицијској станици пре двадесетак година - рекао је Дајковић.

Како је радио Анте Павелић

* имао три принципа за уништење Срба: трећину побити, трећину протерати и трећину покатоличити

* седам дана након проглашења НДХ Павелић преузео логоре у Лепоглави и Крушчици

* 18 званичних логора је постојало у НДХ, у којима су зверски мучени и убијани Срби, од којих су најгори били Јасеновац, Стара Градишка, Јадовно...

* 9 логора било је само за децу, и то Лобор, Јабланац код Јасеновца, Млака, Бросице, Устици, Стара Градишка, Сисак, Јастребарско и Горња Ријека.

Турске јединице умешане у напад на руску базу у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА