Најновије

ПАО ИСТОРИЈСКИ ДОГОВОР: Индија и Пакистан саопштили својим грађанима лепе вести! (ВИДЕО)

Војске Пакистана и Индије договориле су од петка прекид ватре на спорној граници између две земље у региону Кашмира, где су оружани сукоби у последњих неколико месеци били учестали, неретко и са жртвама међу локалним становништвом, преноси Ројтерс.

Пакистанска војска. (Фото: Јутјуб)

- У интересу постизања обострано корисног и одрживог мира дуж границе, две стране су договориле да решавају сва спорна питања која воде његовом нарушавању и ка насиљу. Обе стране пристале су на стриктно надгледање свих споразума и прекида ватре дуж линије контроле и осталих сектора. То ступа на снагу у петак - наводи се у заједничком саопштењу две војске, преноси агенција.

Ројтерс наводи да су две нуклеарне силе договориле 2003. године прекид ватре дуж линије контроле у Кашмиру, али да се тај споразум константно крши.

Један индијски званичник који је тражио да не буде именован потврдио је агенцији да је нови договор усмерен на олакшање ситуације цивилима који живе у региону Кашмира у близини границе, који се често налазе у зони ватре и да постоји умерени оптимизам да ће се ниво насиља и тензија сада смањити.

Нови вођа Ал Каиде реорганизује трупе, Запад страхује од напада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА