Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Затворите границе! (ВИДЕО)

Стравичне бројке о свакодневном порасту броја умрлих и заражених не смеју никога у Црној Гори оставити равнодушним, саопштио је данас Мило Ђукановић, председник Црне Горе.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Он се како је саопштено из Службе за информисање председника Црне Горе обратио поводом актуелне епидемиолошке ситуације.

- Здравље наших грађана је у озбиљној опасности - истакао је Ђукановић.

Он је рекао да је за несто више од 11 месеци од последица инфекције коронавирусом преминуло преко 1.000 грађана Црне Горе.

- Оно што је у априлу или мају прошле године била тужна вест у пријатељским земаљама широм света са далеко већим бројем становника, због чега сам шефовима држава у име грађана Црне Горе и у своје име упућивао изразе саосећања и солидарности, данас је наша трагична реалност. Зато апелујем на државне институције на свим нивоима, на све друштвене субјекте и грађане да се вратимо оним активностима и одговорном понашању као у првом таласу епидемије, што нам је омогућавало подношљиву контролу ситуације - истакао је Ђукановић.

Он је додао да су више него икад потребни системски приступ, тимско деловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност, у обављању свих послова.

- У том циљу неопходно је ажурно увођење и енергична примена адекватних епидемиолошких мера, ефикасна и делотворна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације становништва у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва. Да бисмо успели у томе морамо се уздићи изнад свих подела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо - казао је Ђукановић.

Руски авиони испуштају злослутни звук, страхе се шири Америком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА