Најновије

РАДИКАЛИ ПОРУЧУЈУ: Одговорност за ситуацију поводом епидемије је на Влади Републике Србије

Српска радикална странка се противи увођењу полицијског часа и затварању целе земље зато што та мера не би донела очекивани резултат, што је показала пракса у великом броју европских земаља које су прибегле овако ригорозној мери, наводи се у саопштењу странке.

СРС (Фото: Јутјуб)

'’Српски радикали се залажу за свеобухватније деловање свих надлежних органа у примени важећих мера које је прописао Кризни штаб. Свакодневно смо сведоци да се постојеће мере не примењују у потпуности, а да надлежни органи примењују различите аршине према прекршиоцима мера'’, пише у саопштењу.

СРС сматра да државни органи морају на исти начин да се односе према сваком прекршиоцу прописаних мера, јер не може бити разлике у неношењу заштитних маски у градском превозу или неком кафићу и клубу, на пример.

Српски радикали позивају надлежне државне органе да ангажују све расположиве ресурсе у контроли примене прописаних мера и кажњавању оних који те мере не поштују, без изузетка.

'’Истовремено, Српска радикална странка апелује на грађане да искористе своје право избора и да се вакцинишу против коронавируса, а лекарима, медицинском и немедицинском особљу у ковид болницама пружамо пуну подршку и захвалност на несебичном ангажовању на очувању здравља народа.

Одговорност за ситуацију поводом епидемије је на Влади Републике Србије, која је дужна да обезбеди да сви грађани пред законом буду једнаки и не сме да дозволи било какав привилегован третман за прекршиоце мера, поготово за оне који су повезани са владајућом странком. Влада мора да подстиче подизање свести о опасном вирусу и да на свом примеру покаже да мере важе за све подједнако'’, закључују радикали.

Да ли Предраг Кон напушта Кризни штаб, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА