Најновије

БОШКО УШАО НА РТС: Вучић нас као нови Драшковић тајно уводи у НАТО

И то се догодило. Бошко Обрадовић, лидер Двери, дошао је у ситуацију да гостује на Радио телевизији Србије, где је говорио о проблемима у војсци, бројним аферама.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

На почетку, Обрадовић је задовољно констатовао што је имао прилику да гостује на Јавном сервису, а затим је говорио о повратку обавезног војног рока.

– Желим да из Српског покрета Двери поздравим отварање РТС за другачији глас нас из опозиције и саветујем да и други информативни програми дају могућност за појављивање опозиције. Поздрављам могућност отварања расправе о повратку војног рока, ми смо то предложили 2015. године. Драго ми је што је СНС прихватила тај наш предлог, што је само доказ да и ми из опозиције имамо добрих идеја – рекао је Обрадовић.

Затим је дао и конкретан предлог како унапредити стање у војсци.

– Желео бих да дам конкретни предлог, Стручни савет Двери спремио је предлог оспособљавања за послове спасавања и заштите који смо предвидели за модел повратка војног рока. 70.000 младих сваке године постаје пунолетно и они могу да бирају да ли ће да раде са оружјем или у сектору заштите. За то би добијали плату, као и све друге бенефиције, што би значило захвалност државе на томе што желе да бране Србију.

Обрадовић је навео да је стање у српској војсци далеко од идеалног.

– Наша војска је у проблему, 5.000 војника је напустило војску у последњих неколико година. Притом, ту су нерешени статус, проблем стамбеног питања, криминал и корупција у војсци, као и резерва која треба попунити регрутима. А каква је ситуација, довољно је рећи да се од доласка СНС на власт променило шест министара војске, који претходно нису имали везе са одбраном.

„Вучић нас тајно води у НАТО пакт“

Када је реч о евентуалном уласку у НАТО пакт, Бошко Обрадовић је рекао да су Двери апсолутно против тога, а онда је описао и како изгледа сарадња Александра Вучића са овом алијансом.

– Проблем који имамо са НАТО-ом сличан је као у економији. Јер као што Вучић у економији, као што је то радио Динкић, даје наше паре странцима, у НАТО пакту следи политику верног партнера Вука Драшковића. Јер, као што су некада узимали станове док су људи гинули, тако сада са НАТО-ом одрађују много више вежби него са Русијом – рекао је Обрадовић и додао:

– Колико је непоштена ова власт, говори што се Вучић грлио са ратним злочинцем Билом Клинтоном, другог ратног злочинца Тонија Блера је именовао за саветника, док је Герхард Шредер говорио на митингу СНС. Уосталом, на Косову је подржао владу у којој је ратни злочинац Рамуш Харадинај.

Обрадовић је навео да је Вучић успоставио најбољу могућу сарадњу са НАТО пактом.

– Имамо најбољу могућу сарадњу са НАТО откад је на власти Вучић, имате мировне мисије у којима наша војска не треба да учествује. Са друге стране, немате захтев да се испуни одредба 1244, то је мировна мисија у којој треба да учествује, а не као што тврди Драган Шормаз, да смо све испунили када је реч о прикључењу НАТО и да остаје голо чланство. Напредњаци варају бираче, говоре да су протов НАТО, а тајно нас воде у ову организацију.

Режим у Србији прети отказима лекарима који одбијају да се вакцинишу!Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА