Најновије

НИШТА ОЛУЈА, НИШТА ЈАСЕНОВАЦ: Вучић извређао хрватско вино, то је његов крајњи домет

Истарска Малвазија "лоше је вино које ништа не ваља, а Србија производи пуно боља вина", рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу емитованом у петак у којем се правдао због сарадње с Војиславом Шешељем и устврдио да се од тада променио.

Александар Вучић (фото: Јутјуб)

"Вино (Малвазија) је одвратно и нико га не може пити", казао је Вучић за сарајевску комерцијалну телевизију Фејс у интервјуу снимљеном раније ове недеље, када је лично у БиХ донео донацију од 10 хиљада доза цепива против ковида-19.

Своје увреде на рачун чувеног истарског вина Вучић је изрекао без посебног повода у интервјуу емитованом у петак у којем је био суочен с пуно озбиљнијим питањима, од којих је једно било да ли је он пуцао на Сарајево.

Питање је подстакнуто снимцима опсаде главног града БиХ на којима је документовано да је Вучић био у околини са својим тадашњим страначким шефом и четничким војводом Војиславом Шешељем.

Малвазија се ничим изазвана појавила као тема у интервјуу као Вучићев покушај да тиме илуструје тврдњу да Срби не цене довољно оно што сами имају, па тако безразложно, због сентимената пију лоша вина, каквим је квалификовао чувено истарско вино, иако су им, по његовој оцени, на располагању пуно боља вина која сами производе, но не цене их.

Питање о томе да ли је ходајући са Шешељем по брдима око опседнутог Сарајева био у прилици да снајпером пуца на овај град ипак га је посебно узнемирило.

"Нисам пуцао, али сам био на Палама и радио свој посао", казао је Вучић љутито.

Додао је да се не жели правдати јер "никад у животу није узео снајпер".

У рату, када је био Шешељев блиски сарадник, садашњи председник Србије је као новинар радио и на телевизији босанских Срба са седиштем на Палама.

Вучић је на питање о својој улози док је био Шешељев сарадник одговорио констатацијом да се "само магарац не мења" додајући да није ништа скривао када је одлучио мењати политичку странку које је био члан.

"Не мењате земљу, род, име и презиме и оно за што навијате, а ако не читате књиге и не мењате се, онда сте магарац", казао је Вучић.

На сличан је начин прокоментирао и оцене да он ради на успостави пројекта под називом "српски свет" те да стога покушава да увуче све државе западног Балкана у интересну сферу Србије.

"Ја никада нисам изговорио синтагму 'српски свет'. За мене је важно да развијамо нашу економију", казао је Вучић устврдивши да је његов циљ да и БиХ буде господарски што јача земља јер ће у противном сви Срби из те земље доћи да живе у Србију.

Одбацио је тврдње да Србија сталном подршком Републици Српској заправо ради на покушају поделе БиХ казавши како није истина да данас неко прича о цепањима и стварању нових држава на Балкану иако је управо то политика на којој инсистира садашњи председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, који отворено заговара отцепљење Републике Српске од БиХ и њено уједињење са Србијом.

А како је Вучић најавио присилну вакцинацију свих у Србији (осим себе), читајте ОВДЕ.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА