Најновије

МИГРАНТИ ЗАЛУТАЛИ У МИНСКО ПОЉЕ: Антитерористичка јединица одмах реаговала! (ВИДЕО)

Припадници хрватске антитерористичке јединице извукли су у петак десет илегалних миграната из мински сумњиве шуме у Блату на подручју Саборског у Хрватској, након што је дан раније један од њих нагазио на непознату мину те погинуо. Још четверо миграната око њега је озлеђено.

Мигранти. (Фото: Јутјуб)

Одмах након дојаве полицајци су лоцирали смртно страдалог мигранта и једног озлеђеног. Остатак групе удаљио се у непознатом смеру те су их претраживањем терена у раним вечерњим сатима лоцирали специјалци из хеликоптера на пределу Модруш и Личка Јасеница.

- Услови нису дозвољавали даљње поступање полиције и сигурно извлачење миграната, односно њихово спашавање. Зато су их полицијски службеници путем разгласа из хеликоптера на енглеском језику упозорили да се налазе у мински сумњивом подручју те да остану на позицијама до доласка спасилачког тима. Пиротехничари Антитерористичке јединице Лучко одредили су најкраћи пут од сигурне зоне до њих те данас, у раним јутарњим сатима, започели с прегледом терена и стварањем сигурног коридора за извлачење кроз мински сумњиво подручје - потврдили су у петак у карловачкој полицијској управи.

Након неколико сати рада те обезбеђених и означених 500 метара стазе, десет особа је спашено те им је пружена лекарска помоћ. Једна од особа је у животној опасности.

Шок изјава шефа америчког ваздухопловства о снази њихове војске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА