Најновије

РУСИЈА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СВОГ НАРОДА: "И даље ћемоп пружати потребну помоћ и подршку сународницима у Доњецкој и Луганској Народној Републици!"

Бивши председник Украјине Леонид Кравчук и представник Украјине у трилатералној групи за Донбас неће моћи да застраши Русију изјавама о „радикалним корацима“, те ће се и даље пружати подршка народним републикама Донбаса, рекао је за РИА Новости Сергеј Цеков, члан Међународног комитета Савета Федерације.

Војници у Донбасу. (Фото: ria.ru)

Раније је шеф кијевске делегације трилатералне контакт-групе за Донбас Леонид Кравчук запретио Русији „радикалним корацима“ ако се Русија не призна као страна у сукобу. Додао је да украјинска страна неће дозволити Руској Федерацији „да се понаша како хоће“.

"Русија се не може застрашити таквим изјавама и претњама. Немамо конфузију и страх. У било којој ситуацији, без обзира на то шта се дешава на међународној сцени и без обзира колико се агресивно понашала Украјина, Русија ће и даље пружати потребну помоћ и подршку сународницима народних република Донбаса и неће их оставити на милост и немилост украјинским националистима“, рекао је Цеков.

Према његовим речима, Кравчук је престао да испуњава улогу „голуба мира“ која му је додељена, претварајући се у агресора и рушитеља.

"Почео је као рушитељ, стојећи на почецима распада СССР-а, а затим је наставио своју улогу првог председника Украјине, када је покренуо процес уништавања и пљачке некада успешне земље. Кравчук би једном требало да схвати да ће се било какве велике акције против Донбаса завршити губитком територије за Украјину или чак дезинтеграцијом целе државе“, рекао је сенатор.

Односи Москве и Кијева погоршали су се у позадини ситуације у Донбасу. Украјинске власти су раније више пута оптуживале Русију за мешање у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године Врховна Рада је усвојила изјаву у којој се Руска Федерација назива „земљом агресором“. Русија негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим. Москва је више пута саопштила да није страна унутрашњег украјинског сукоба и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

Шок изјава шефа америчког ваздухопловства о снази њихове војске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА