Најновије

КАКАВ ШОК! Проговорио човек који прави питања за Слагалицу - Открио највећу тајну једне игре, али и не само то!

Питања за један од најпопуларнији ТВ квизова икада код нас - Слагалицу - састављу три човека. Један од њих, Иван Андонов је у недавном интервјуу открио како се заправо праве питања у Слагалици. Оно што је можда најинтересантније а што многи нису знали је да је реч у првој игри (слагалици) већ унапред одређена. Тачније, увек од понуђених слова можете саставити барем једну реч од 10 слова.

"Ми одређујемо реч унапред. Увер буде бар десетка. Раније је било на почетку Слагалице да вичеш рендом стоп. И онда ти изађу три слова ‘џ’ и шта онда да склопиш. Е то је онда минут мртвог програма на ТВ-у. Многи гледаоци ће променити канал. Е онда је уведено да барем буде реч од 10 слова. Што се тиче игре Мој број и Скочко ту већ све зависи од компјутера", каже Андонов за подкаст "Агеласт"

Кад њих тројица спреме питања онда се она шаљу уредништву на даљу обраду. Ту онда буду минималне или никакве измене. Андонов открива и како се одређује које тежине ће бити питања у игри Ко зна зна."У игри Ко зна зна, ја имам основну смерницу кад правим епизоду – четири лака, четири средња и два тежа питања. У Слагалици 4-5 питања би требало да буде да 90 одсто гледалаца зна. Она 2-3 тежа питања се трудимо да буду занимљива и свежа. Не смеш да питаш нпр ко је најпознатији тај и тај јер то је потпуно релативна категорија. И избегавамо питања по принципу ко је са ким у браку. То никад не знаш јер они могу за два месеца да се разведу", каже Андонов.

Подсетимо, средином децембра "Слагалица" и водитељка Кристина Раденковић дигли су буру на друштвеним мрежама, када је прошле недеље такмичар дао тачан одговор али га је водитељка исправила јер, како она сматра, није добро акцентовао реч. Међутим, то није први пут да је водитељка исправила такмичење због акцентовања речи. На друштвеним мрежама испливао је још један снимак, овај је мало старији али је Кристина поново показала како сматра да треба да се акцентује реч.

Такмичарка је овог пута решавала игру Асоцијације и дала коначно решење "телевизија", а водитељка је исправила.

"Телевизија је, али признаћемо", рекла је Кристина која је другачије акцентовала реч. Међутим, још већи хит је то што је водитељка и сама себе после исправила за исту реч.

Извор: Мондо
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА