Најновије

Подигнута оптужница против Филипа Кораћа у Хрватској

Против Филипа Кораћа, који се недавно предао хрватским органима који га сумњиче за фалсификовање исправа, подигнута је оптужница.

Фото: pixabay.com

Кораћу је такође продужен притвор.

„Тачно је да је подигнута и потврђена оптужница против Филипа Кораћа“, рекао је Гордан Преглеј.

Незванично, Кораћ је имао фалсификован пасош под именом Слободан Коралија."Документ му је издат 2017. године у децембру. Пет година се тако кретао и није детектован", рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Кораћев пасош је, како су објаснили надлежни у Хрватској, било немогуће детектовати на било ком граничном прелазу, јер се заправо ради о аутентичном документу.

"Како је пак полиција открила Кораћа, односно чињеницу да користи лажни пасош, остаје мистерија. У децембру прошле године загребачко Општинско државно тужилаштво против њега је покренуло кривични поступак у одсуству, истражни судија му је одредио притвор и расписана је потерница", навели су за "Телеграф.рс".

Кораћ је пре пет година у загребачкој полицији у Петрињској улици подигао пасош са својом сликом, а именом Слободан Коралија.

Филип Кораћ предао се полицију у Хрватској 26. априла јер је за њим била расписана потерница због фалсифковања исправа. Медији су га означили као особу од највећег поверења Луке Бојовића. Бојовић тренутно служи казну у Шпанији и један од највећих непријатеља кавачког клана.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА