Најновије

БЕЛИВУКОВИ ПУЦАЧИ РЕШЕТАЛИ У АТИНИ И НА КРФУ! Вулин потврдио: Клан Веље Невоље убио 4 особе у Грчкој!

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је, поводом суђења Вељку Беливуку и осталим окривљеним члановима његове криминалне групе, да "зна да је број убистава (која су починили) далеко већи" од броја који им се тренутно ставља на терет.

Фото: public

Вулин је за телевизију Пинк изјавио да ће се оптужница против Беливука и осталих окривљених "проширивати током суђења".

- Дужни смо породицама и дужни смо страдалима- рекао је Вулин и додао да је "не само српска полиција, него су и европске полиције биле шокиране бруталношћу" те криминалне групе.

Вулин је навео да је криминална група Вељка Беливука "одговорна за четири убиства у Грчкој, два лица у Атини и два лица на Крфу у истом тренутку", као и да се за сада преговара да ли ће се тим убиствима бавити српска или грчка полиција.

У Специјалном суду у Београду за данас је заказано припремно рочиште на суђењу Беливуку и његовој групи, које је до сада више пута одлагано.

Према информацијама, српски и грчки истражитељи који раде на расветљавању убистава вође шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и његове "десне руке" Стевана Стаматовића (43) у Атини, према незваничним информацијама, прикупили су доказе који доводе Вељка Беливука, односно "кавачки" клан за који је он радио, у везу са овом двоструком ликвидацијом.

Састанак

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, састао се још у септембру прошле године са представницима грчке полиције са којима је, како се тада навело, разменио сазнања на тему овог случаја.

Тада је покренут предистражни поступак за ова два убиства, а додатно занимљив податак је и тај да је у тренутку ликвидација Вељко Беливук био управо у Атини.

Оно што се, према за сада незваничним информацијама, проверава је да ли су међу четворицом ликвидатора били Никола Вушовић, познатији као Џони са Врачара или Ћопави, који је наводно требало да наследи Беливука, и Љубомир Лаиновић, иначе син убијеног Бранислава Лаиновића Дугог. Иначе, Вушовић је надимак Ћопави добио након што га је Лазар Вукићевић, који је убијен у "кланици" у Ритопеку - ранио у ногу.

- Сумња се да су Дедовић и Стаматовић убијени по налогу Радоја Звицера. Нађена је комуникација на “скају” из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да “све раде” он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Миљковић је у неколико наврата говорио Вељку да их Звицер “мало плаћа” - рекао је тада саговорник Блица о овом случају и додао да се једна порука коју је послао Беливук посебно издваја. Својим "војницима" у Ритопеку, на питање, "шта ради", одговорио: “Ево, деремо ове глупе Црногорце”.

Злочини од Атине до Крфа

Постоје индиције и да су Беливук и Миљковић , наводно, после ова два убиства у Атини, добили налог да иду на Крф да убију Баранина Алана Кожара и Дамира Хаџића из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске “шкаљарцима” и Филипу Кораћу.

Подсетимо, убиство се догодило 19. јануара 2020. године у ресторану "Воскопула" у Атини. Дедовић и Стаматовић су седели са женама и децом за столом. Тачније, са деветогодишњим дечаком и шестогодишњом девојчицом.

У ресторан су ушетала четворица мушкараца маскирана капуљачама и шаловима. Пришли су столу, изговорили неколико речи на српском језику и почели да пуцају. Дедовић и Стаматовић су подлегли повредама, а Стаматовићева жена добила је метак у бутину, након чега је хоспитализована.

Камере

Двоструко убиство догодило се наочиглед бројних очевидаца, извршиоце су снимиле камере.

- Убице су, према опису очевидаца, изгледали као војници. У локал су ушетали у црним панталонама, са шаловима преко лица и окружили сто. Били су прецизни. Чим су завршили с пуцњавом, окренули су се и изашли - испричали су грчки истражитељи и навели да је Лаиновић после убистава у Атини нестао. Спекулише се да постоји могућност и да је убијен.

Извор: Курир/Пинк/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА