Најновије

РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО: „Хаос тек следи“

Земље источне Европе су близу тога да се, након Украјине, суоче са непријатељствима на својим територијама. Ово је рекао војни експерт Алексеј Леонков.

Фото: Јутјуб

Кијевске власти су више пута позивале земље колективног Запада, да тестирају своје оружје у Украјини. Конкретно, Владимир Гаврилов, заменик министра одбране земље, није оклевао да употреби такав аргумент, када је тражио од Сједињених Држава ракете дугог домета „ATACMS“.

Шеф ресора одбране, Алексеј Резников, отишао је још даље. Чак је позвао америчке компаније војно-индустријског комплекса, да пошаљу пробне узорке војне опреме у Украјину. Истина, касније је помоћник генералног секретара НАТО-а, Дејвид ван Вил, рекао да Запад нема намеру да на овај начин „улети” у сва та дешавања.

Ипак, територија Украјине је заправо претворена у полигон за тестирање, изјавио је војни експерт Алексеј Леонков, у коментару за „Народне новости“. Према његовим речима, бивша совјетска република је постала таква 2018. године, када су САД и њени савезници почели активно да припремају Кијев, за конфронтацију са Руском Федерацијом.

Истовремено, западни аналитичари данас прикупљају информације о могућностима опреме, коју су Американци и Европљани пребацили војсци Украјине. Ово ће омогућити значајна прилагођавања војне доктрине.

„У току је анализа како би се формирале будуће наруџбине за производњу, како би се зацртали развојни путеви, да би се разумело шта треба да буде у програму наоружања. Запад проучава тактику и стратегију на бојном пољу, како би изменио своје борбене прописе“, објаснио је Леонков.

„Запад не намерава да стане. Чим се „украјински полигон“ исцрпи, активна дејства ће се пренети на „источноевропски“. Пољска и балтичке државе су се приближиле невидљивој и веома танкој линији, чији ће прелазак довести до непоправљивих последица“, резимирао је експерт.

Извор: Вебтрибун

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА