Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Рат Запада и Русије - стање на фронту

Америка и Пољска мисле да је пројектил који је у Пољској убио двоје људи, вјеројатно дошао са украјинске стране.

Ukraine’s air defence was probably responsible for a blast that killed two people in south-eastern Poland, the Polish president has said, while Nato said Russia was ultimately to blame as Moscow had started the war and launched the attack that triggered Kyiv’s defences.
Hours after the US president, Joe Biden, said it was unlikely the missile had been fired from Russia.

Пише: Емил Влајки

Отужно је видјети колико има медиокритета на свијету који за себе мисле да су јако паметни. Гледам их свакодневно по којекаквим телевизијама, западним, хрватским и српским, који говоре како Русија губи битке, а ускоро ће и рат. Успут ови са „западног Балкана“ додају како се Србија не треба ослонити на Русију која није способна ни да се о самој себи брине, а некмоли још о другима. Тврди се како су Руси неспремно и бахато ушли у рат, а да су демилитаризација и денацификација Украјине само изговор за покушана руска освајања. Дио тих „аналитичара“ то ради по задатку, али већина њих има слабо развијену неуронску мрежу у мозгу. 

Жалосно је што сваки пут када нешто пишем, морам почети испочетка.

Пронацистички не-руски Украјинци, не поштујући договорено (Минске споразуме), гађали су пуних осам година Русе у Луганску и Доњецку као глинене голубове, вршили геноцид над њима, и спремали се да их докрајче у 2022. години, концентриравши на границама тих двију покрајина сто тисућа најелитнијих војника које је режим у Кијеву имао. То Русија очито није могла дозволити, упала је тамо са релативно врло малим снагама и освојила та подручја, око сто хиљада квадратних километара, што су тамошњи Руси једва дочекали. Касније су Руси из других двију покрајина такођер хтјели да уђу у састав Русије, па је и тај териториј добрим дијелом био узет.

Поука је слиједећа. Нитко нема право да врши геноцид над нејаким становништвом јер, дословно, велики брат то неће трпјети; над јакима увијек има јачих, посебно када се ради о праведном насиљу, а руска интервенција је то засигурно била!

И одмах да кажем, руска интервенција нема везе са НАТО агресијом на Југославију/Србију јер је то насиље било безразложно.

Али, да наставимо с причом. Референдумом у четири бивше украјинске покрајине, које су се вољно припојиле Русији, ти су територији сада дио Руске федерације!

Према томе, оно на почетку је била војна руска интервенција, а сада се ради о обрани руског територија!

Почетна руска интервенција се извела са сто и педесет тисућа војника, а рат сада се води барем са петнаест милијуна војника који чувају границе своје земље, Руске федерације.

Нитко на свијету не може добити рат против ове силе са најсавршенијим оружјем.

Запад и Русија се једино могу међусобно уништити уништивши успут и човјечанство.

Запад, који наоружава и обучава Украјинце, и који је, желећи да се докопа Сибира, све ово скупа изазвао, може се једино прокси борити до посљедњег Украјинца, и након тога је крај.

Сматрам, да је Русија одредила Дњепар као природну границу између ње и Украјине. Можда ратом заокружи границе Доњецка и Запорожја, али не и Херсона.

На новим територијама, денацификација је већ извршена. Остаје да се изврши демилитаризација и неутралност Украјине.

То се постиже бомбардирањем суперсоничним оружјем цјелокупне украјинске инфраструктуре. Ускоро ће Украјинци остати без струје, воде и горива, без авиона, бродова, жељезница и гаса и то за стално. Режим у Кијеву ће бити присиљен на мир.

Другим ријечима, фронт се неће више пуно мицати.

Онај комичар који је на челу Украјине, очајничким потезима покушава да спаси првенствено себе, прибјегавши гранатирању Пољске и тиме настојећи изазвати Трећи свјетски рат, али ни Америка није толико глупа да на то насједне. Да Украјинци гину „у реду“, па чак и Европљани, али Американци никако.

Једина јој је шанса да Путин оде, онда би рат добили, али не и Русију.

Остале текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА