Најновије

"ХОЋЕ ДА ВАС КОЛОНИЗИЈУ!" Лавров уништио планове запада у Африци!

Вашингтон и европске државе захтевају од афричких држава да не сарађују са Москвом и на тај начин настоје да обнове колонијалну зависност Африке, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Фото: ria.ru

- Знамо да се у Африци редовно појављују америчке, британске и друге европске делегације које упорно захтевају од афричких земаља да не сарађују са Русијом, да не искачу из заједничке дисциплине којом Запад сматра успостављање колонијалне зависности, али у новом облику - рекао је Лавров након посете Еритреји.

Министар је уједно истакао да афрички континент има огроман потенцијал за економски развој.

- Најбогатији континент, између осталог и у погледу природних ресурса који су експлоатисани дуги низ векова. Запад и данас жели да задржи своју експлоататорску политику према Африци - констатовао је Лавров.

Развој нових центара политичке моћи – незаустављив

Лавров је такође рекао да никакви хибридни ратови које покрећу западне земље, укључујући и онај који су покренули у Украјини, неће успети да зауставе развој нових центара економске и политичке моћи.

- Формирање мултиполарног света је објективан и незаустављив процес. Иако колективни Запад, НАТО и Европска унија, који су у потпуности под контролом Америке и даље покушавају да преокрену овај процес, то су узалудни напори - рекао је шеф руске дипломатије.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА