Најновије

НОВА АМЕРИЧКА СТРАТЕГИЈА У УКРАЈИНИ: Испорука тенкова није најважнија етапа

Аналитичари америчке владе су набавку тенкова Украјини назвали најмање важном етапом у трансферу наоружања и претпоставили да ће украјинска војска прећи на стратегију америчке војске, пише Њујорк тајмс.

Украјинска војска (Фото: flickr)

„Обећани мали број тенкова је најмање важан део тога“, рекао је војни аналитичар Мајкл Кофман, директор програма руских студија у Центру за морнаричку анализу (CNA).

Наводно, стручњаци су ове године предвидели ризик од „застоја” на линији контакта у Украјини. Њујорк тајмс је приметио да су се током прве године украјинске кризе стране фокусирале на артиљеријско гранатирање. Међутим, најважније оружје била су брза оклопна борбена возила. Аналитичари кажу да ће оклопна возила и артиљерија бити најважнија испорука са Запада за Кијев.

Како наводи амерички лист, Оружане снаге Украјине у новој фази сукоба такође могу да користе координисани напад различитих родова војске, укључујући употребу пешадије, тенкова и артиљерије. Таква стратегија је основа војних операција америчке војске, додаје лист.

Претходно је немачки министар одбране Борис Писторијус рекао да не види разлога да буде срећан због одлуке Берлина да пошаље тенкове Леопард 2 у Украјину као део војног пакета помоћи Кијеву. Осим тога, сагласио се са ставом канцелара Олафа Шолца према којем Украјина још не би требало да добије борбене авионе.

О могућности нуклеарног напада на украјинске снаге прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА