Најновије

ДОДИК: Сада је још јасније да су амбасадори-комесари и Шмит сувишни и увреда за наше народе

Поздрављам одлуку Европског савета о почетку преговора БиХ са ЕУ. Захваљујем владама и парламентима свих држава чланица. Та одлука признање је свим грађанима и политичким снагама које се упорно залажу за јачање међусобног поштовања, договора и компромиса између Срба, Бошњака и Хрвата, написао је Милорад Додик, председник Републике Српске на друштвеној мрежи Икс.

- Ова одлука јача темеље које је спремна да јача Република Српска - дејтонску и на Уставу грађену БиХ, која једнако припада свима. Зато данашњу одлуку сматрам великим признањем и себи и Републици Српској за политику коју је водила - навео је Додик.

         - Став Европског савета да дејтонска БиХ, са два равноправна ентитета и три равноправна конститутивна народа, може да буде члан ЕУ показује да унутрашња структура БиХ није сметња. БиХ је по много чему "мала ЕУ", тест њеног постојања у првој половини 21. века. У срцу Европе налази се држава која може опстати само ако се гради на начин на који су мир и економски просперитет после рата пројектом ЕУ изградиле државе чланице - истиче председник Српске.

- Тај пут, као и наш, није увек лак. Није једноставан и није гарантовано успешан, али је гарантовано једини пут који нас удаљава од трагичних епизода из 20. века. Република Српска је кроз изјаве комесара за проширење и извештаје о напретку Европске комисије свесна кључног доприноса који је дала да се данашња одлука донесе - уверен је Додик.

Истакао је да Српска неће ликовати јер, како наводи, постоје многи који су данашњем дану претпостављали и прижељкивали њен нестанак.

- Наш пут има свој национални циљ - да у 21. веку Срби поново без граница живе и раде са својом браћом и кумовима. Пред свима нама у БиХ је још много посла. Данас се доказало, и нећу одустати од тога, да су странци, њихови комесари амбасадори и лажни високи представници сувишни за наше односе и увреда за наше народе. Јер за ових годину дана урадили смо никад више. И урадили бисмо још више да којекакви смутљивци нису видели личне интересе у томе да нас користе у геополитичким играријама - написао је Додик на Иксу.

ПУЦА АМЕРИЧКА ГРАНИЦА: Општи хаос који давно није виђен (ВИДЕО)

Извор: Факти.орг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА