Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА ХОЋЕ У БРИКС: Нови шамар колективном западу

Шри Ланка планира да се ускоро придружи БРИКС-у, саопштила је амбасадорка ове земље у Москви Џанита Лијанаге.

„Разговори су вођени јуче и заиста постоји жеља да се у блиској будућности придружимо БРИКС+. То ће омогућити да се осигура и транспортна и прехрамбена безбедност и још много тога“, рекла је Лијанаге новинарима.

Према њеним речима, на Међународној безбедносној конференцији која се тренутно одржава у Санкт Петербургу, ово питање разматрају две делегације Шри Ланке, на челу са првим замеником министра одбране и председником Надзорног одбора за међународну безбедност у парламенту.

Русија је 1. јануара постала председавајућа БРИКС-а за наредну годину. Њено председавање почело је пријемом нових чланица у организацију – осим Руске Федерације, Бразила, Индије, Кине и Јужноафричке Републике, чланице ове организације сада су и Египат, Етиопија, Иран, УАЕ и Саудијска Арабија.

Након приступања свих нових чланица, популација земаља БРИКС-а повећала се на 3,6 милијарди људи, што је скоро половина укупне светске популације. Ове државе чине више од 40 одсто светске производње нафте и око четвртине светског извоза.

ПОТРЕСАН СНИМАК: Гелери му разнели ноге, руски војник га носи на плећима до болнице (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА