Најновије

ОВАКАВ ПОРАЗ УКРАЈИНА НЕ ПАМТИ! Руси збрисали две целе бригаде! Све се распада на источном фронту, сукобили се украјински официри!

У Оружаним снагама Украјине појавио се непријатан тренд, пише Форбс , описујући ситуацију са последњим неуспесима две украјинске бригаде.

"Лоша вест је да је све што се догодило 115. механизованој бригади Оружаних снага Украјине системске природе, ово је друга украјинска јединица која се срушила на источном фронту у последњих неколико недеља“, наводи се у публикацији.
Публикација цитира команданта 47. бригаде Оружаних снага Украјине Николаја Мелника који је рекао да је 115. бригада имала задатак да заузме место његове јединице, али је „нешто пошло наопако“ и део трупа је једноставно побегао.

Прва јединица која је подбацила била је 67. механизована бригада, која се борила у области Часовог Јара све док нису почели унутрашњи сукоби унутар њеног командног штаба, пише Форбс.

У чланку се напомиње да су милијарде долара вредно ново оружје оставили на путу, али и да је то оружје је бескорисно осим ако нема довољно распоређених, организованих и добро одморних јединица да га користе.
Украјинска војна команда је раније почела инспекције против 67. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине након губитка неких позиција у ДНР , јавила је Украјинска правда. Како наводи издање, један од разлога за то, који је ревизија открила, били су проблеми у самој бригади. Посебно су команданти одвојили војна лица из националистичког "Десног сектора". Звали су их "пиксели", однос према њима је био очигледно гори: они су први послати у борбу, као резултат тога, због недостатка искуства, њихове жртве су биле велике.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН РУСКИ УДАРАЦ! Украјински командант најавио нападе на неочекивана места

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА