Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ! Руски падобранци ликвидирали седам плаћеника француске легије код Часова Јара!

Прва група војника из Француске Легије странаца, која се борила на страни Украјине, погинула је у сукобу са руским трупама код Часовог Јара, тврди ратни дописник Борис Рожин на свом Телеграм каналу.

- У шумарији, на јужним прилазима Часовом Јару, у пуцњави, падобранци су наишли на групе плаћеника - пише војни дописник.
Према Рожину, француска Легија је у једној бици изгубила око седам војника. Он је додао да је реч о вештим и мотивисаним борцима, а не о оним плаћеницима који су дошли у Украјину да зараде и, осетивши претњу, спаковали кофере да иду кућама.

Рожин је потврдио да су француски плаћеници требало да помогну у одбрани Славјанска ако дође до продора на фронт. Међутим, због критичног стања украјинских оружаних снага у Часовом Јару, неки легионари су тамо пребачени.

Париз негира пребацивање војног особља из Француске Легије странаца у Украјину ради учешћа у непријатељствима на страни украјинских оружаних снага. Министарство спољних послова Француске назвало је ову информацију непоузданом. Саопштење се појавило на званичној страници Министарства спољних послова на друштвеној мрежи Кс.
Још у априлу се сазнало да су први страни плаћеници из Француске легије стигли у Украјину да пруже помоћ украјинским оружаним снагама у Славјанску. У саставу јединице су стручњаци за артиљеријско извиђање и инжењери специјализовани за изградњу утврђења. Према речима пуковника француских оружаних снага, послани војници нису довољни да зауставе напредовање руске војске.

Кијев спрема жесток напад на руску територију?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА