Најновије

Турска наоружава Црну Гору! Дали им 15 милиона евра!

Црногорско Министарство одбране искористиће турску донацију од 15 милиона евра за куповину 80 теретних моторних возила.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

То је договорено током билатералне посете министра одбране ЦГ Предрага Бошковића Министарству националне одбране Републике Турске почетком октобра 2019. године, када је закључен споразум са турским министром националне одбране Хулусијем Акаром о војно-финансијској подршци Владе Републике Турске Црној Гори.

Споразум се односи на донацију средстава и опреме од произвођача из одбрамбене индустрије Републике Турске, вриједности 100.000.000 турских лира (15.000.000 евра) — саопштено је „Побједи“ из Министарства одбране Црне Горе.

Додају да ће на основу потписаног споразума Министарство одбране кренути са израдом пројекта у којем ће бити дефинисана средства за набавку теретних моторних возила.

„Процена је да ће новац бити довољан да се обезбеди 80 возила. Пројекат ће се реализовати фазно у наредних пет година, а динамика набавке логистичких возила зависиће од одобреног годишњег фонда средстава од стране Републике Турске“, казали су из Министарства одбране.

За сада нема прецизних информација која ће возила бити набављена, али према писању портала „Балканска безбједносна мрежа“, то би могла бити возила турске фирме БМЦ, која је водећи произвођач борбених и неборбених возила за турска министарства силе.
Војска Црне Горе тренутно користи „углавном застарели“ парк теренских возила породица ТАМ и ФАП из осамдесетих година прошлог вијека.

Подсетимо, Црна Гора ускоро од Турске очекује и донацију од 30 аутоматских пушака турске производње — 15 пушака МПТ-55, калибра 5,56 милиметара и 15 пушака МПТ-76, калибра 7,62 милиметра, вредности 38.477 евра.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је пометња у САД.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА