Најновије

НИКОЛА ТЕСЛА: Веома је могуће да смрт није крај!

Тесла се сматра једним од најсјајнијих људи свих времена. Теслин рад омогућио је развој модерне електротехнике. Његови изуми били су више од једног века испред свог времена. Тесла је знао како да промени стварност уз помоћ свести. О њему још увек постоје легенде.

Никола Тесла. (Фото: pixabay. com)

Он је био геније који је знао као да промени стварност:

1. Дејство и најмањег створења доводи до промена у читавом универзуму.

2. Мој мозак је само пријемни уређај. У свемиру постоји одређено језгро из којег црпимо знање, снагу, инспирацију. Нисам проникнуо у тајне овог језгра, али знам да оно постоји.

3. Не требају ми модели, цртежи, експерименти. Кад ми идеје падну на памет, у машти почињем да градим уређај, мењам дизајн, побољшавам га и укључујем. И потпуно је свеједно да ли уређаје тестирам у свом уму или у радионици - резултати ће бити исти.

4. Да ли знате израз „не можеш скочити преко главе“? То је заблуда. Човек може све.

5. Велике мистерије нашег постојања тек треба да се реше, веома је могуће да ни смрт можда није наш крај.

6.Највиши циљ људског развоја је потпуна доминација свести над материјалним светом, употреба сила природе за задовољавање људских потреба.

7. Живот је и увек ће бити једначина која пркоси решењу, иако садржи неколико познатих фактора.

8. Савремени научници дубоко размишљају уместо да размишљају јасно. Да бисте јасно размишљали, морате имати здрав ум и можете дубоко размишљати, чак и ако сте потпуно луди.

9. Ово је проблем за многе проналазаче: недостаје им стрпљења. Недостаје им воље да раде нешто полако и јасно, у својим мислима, тако да осете како ће  тачно функционисати. Желе да испробају прву идеју која им падне на памет, а као резултат тога троше много новца и пуно доброг материјала, само да би емпиријски утврдили да раде у погрешном смеру. Сви ми грешимо и најбоље је да грешке правимо у мислима, пре него што их материјализујемо.

10. Наш свет је уроњен у огроман океан енергије, летимо у бескрајном свемиру са несхватљивом брзином. Све се врти около, креће се - све је енергија. Суочени смо са застрашујућим задатком - пронаћи начине за извлачење ове енергије. Тада, извлачећи је из овог неисцрпног извора, човечанство ће кренути напред џиновским корацима.

11. Ширење цивилизације може се упоредити са ватром: прво је то слаба варница, затим трепераво светло, а затим моћан пламен, обдарен брзином и снагом.

12. Колико људи ме је назвало сањаром, како се наш залуђени свет ругао мојим идејама. Време ће нам судити.

13. Свако би требало да своје тело сматра непроцењивим поклоном оних које воли пре свега, величанственим уметничким делом. Неописива лепота, мистерија која лежи у дизајну људског постојања толико је суптилна да је чак и реч, дах, поглед, чак и мисао могу оштетити. Неуредност која умножава болести и смрт није само аутодеструктивна, већ и невероватно неморална навика.

14. У непрекидној самоц́и, ум постаје оштрији. Не треба вам велика лабораторија да бисте размишљали и измишљали. Идеје се рађају у одсуству утицаја на ум спољашњих услова. Тајна саме креативности. Идеје се рађају у самоћи.

15. Не постоји ништа што би више могло привући пажњу човека и заслужило да буде предмет проучавања од природе. Разумети њен огромни механизам, открити њене креативне снаге и знати законе који њоме управљају највец́и је циљ људског ума.

16. Неће бити велико зло ако ученик залута; ако велики умови греше, свет скупо плаћа њихове грешке.

17. Ако бих се суочио са тешким задатком, навалио бих на решавање истог из дана у дан. Овако сам вежбао дан за даном, од јутра до мрака. У почетку је био потребан снажан ментални напор против склоности и жеља, али како су године пролазиле, ова противречност је слабила и коначно су моја воља и жеља постале једно те исто. У томе је тајна мог успеха.

18. Интуиција је нешто што је испред нашег знања. Наш мозак без сумње има врло осетљиве нервне ћелије, што нам омогућава да осетимо истину, чак и када још увек није доступан за логичке закључке или друге менталне напоре.

19. Парадоксално је, али ипак је тачно када кажу да што више знамо, то постајемо неуки у апсолутном смислу, јер тек кроз просветљење почињемо да схватамо своја ограничења.

20. Наши недостаци и наше врлине су нераздвојни, попут снаге и материје. Ако се одвоје, та особа више не постоји.

21. Ниједна заједница не може постојати и развијати се без строге дисциплине.

22. Мозак не води сталну евиденцију, не акумулира знање. Знање је нешто слично одјеку којем је потребно прекидање тишине да би се позвало у живот.

Киргистан и Таџикистан постигли договор! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА