Најновије

"Ноћ књиге" траје још сутра: Обогатите своју библиотеку Лагуниним новим насловима!

"Ноћ књиге" траје до 20. јуна, искористите попусте и набавите нове наслове са којима ћете обогатити своје полице. Међу новитетима се налази много издања домаће и светске књижевности у којима ћете уживати.

Фото: Лагуна

Роман „Твој сам“ Мирјане Бобић Мојсиловић прича је о љубави, љубомори и сумњи. Она је била заносна, несвакидашња и све што је волео. Након њене смрти остала је само огрлица од полудрагог камења коју он није смео да додирне. Он је очајан, изневерен муж којем је једино преостало да проучавајући то камење одгонетне њене тајне љубави, испише своју љубавну причу и поново се сједини са својом вољеном

„Човек из нехата“ Горана Гоцића је прича о Београђанину који упорно бежи од сукоба са оцем, од Мајчице Ес, а понајвише од себе. Мада распет између згражавања и чежње, ипак се свима непрекидно враћа. На лету из Њујорка ка очевој самртничкој постељи упознаје хроничног номада налик себи. Последња станица трагикомичне одисеје ова два бића избачена из равнотеже јесте Србија на почетку миленијума.

Књига Вање Булића „Рупе у глави“, награђена признањем „Радоје Домановић“, збирка је сатиричних прича које опомињу, али и окрепљују. Познати писац се у причама и цртицама из наше свакодневице хумором и сатиром бори против моралних и социјалних порока.

Историјски роман „Омама“ Слободана Владушића дешава се у Берлину у јесен 1928. Берлин мирише на бензин, мескалин и француске парфеме. Безимени радник долази у посланство Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца како би пријавио нестанак свог пријатеља. Милош Црњански, аташе за културу, и Милош Веруловић, војни саветник у посланству и херој са Кајмакчалана, крећу у потрагу за ишчезлим човеком.

„Моја сестра серијски убица“ младе нигеријско-британске списатељице Ојинкан Брејтвејт необична је мешавина породичне драме и трилера, коју називају и „Арсеником и старим чипкама XXИ века“. Доноси нам причу о више него сложеном односу између две сестре. Кореде је огорчена. А како и не би била поред Ајуле, која је омиљено дете у породици, њихова лепотица, потенцијални психопата… А сада је и трећи Ајулин дечко мртав.

Од ауторке светског хита „Кирка“ Мадлин Милер стиже књига „Ахилова песма“. Реч је о њеном првом роману, бестселеру Њујорк тајмса, за који је добила награду Оринџ за књижевност. Ова изузетно потресна, чаробно маштовита верзија Тројанског рата прича болну причу о љубави, али и о силној бици између богова и краљева, спокоја и части, бесмртне славе и људског срца.

Емануеле Ђулијанели и Паоло Фруска написали су „Југословенски ноктурно: Роман о једној генерацији“. Како је изгледала типична југословенска породица и зашто је фудбал постао њен равноправни члан? „Југословенски ноктурно“ прати једну такву заједницу кроз измишљен и „типичан“ случај Аце Мирковића и његове породице, као и дуги низ неразмрсиво испреплетаних спортских догађаја и историјских драма кроз читав развојни пут југословенског фудбала: од краја Другог светског рата до трагичног распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Нова књига ауторке бестселера „Бисер који је сломио шкољку“ Надије Хашими зове се „Кад је месец ниско“. Заснована је на истинитим догађајима и посвећена проблему избеглица, протераних невољом, у бекству од немогућности опстанка у сопственим земљама. Ови обични људи које је живот приморао да постану бегунци путују тешким путевима и сусрећу се са још тежим раскршћима. Колико је то пут селидбе толико је пут преобликовања људске душе.

Тридесет друго издање Điro d’Italije, једног од најпрестижнијих бициклистичких такмичења, било је незаборавно и зато што је имало изузетног хроничара: Дина Буцатија. Серија од 25 текстова из спортске рубрике италијанских новина из 1949. године постала је генијална збирка од 25 прича – „Ђиро д’Италија“. Писац и новинар листа Корјере дела сера гради портрет еуфоричне и немирне Италије и спортиста који су вратили нешто среће народу који се опорављао од сиромаштва и ратних разарања.

„Мистерија Олге Чехове“ Ентонија Бивора је документована повест о бројном и замршеном клану Чехових, о Станиславском и Художественом театру, о опстанку једне породице и позоришних уметника током Октобарске револуције, грађанског рата, Хитлеровог и Стаљиновог успона и нацистичке инвазије на Совјетски Савез. На основу новооткривених извора, аутор нам расветљава тајанствени живот жене којој се Хитлер дивио, а Стаљин је поштовао и која их је обојицу наџивела.

Бестселер серијал о Тому Гејтсу британске ауторке Лиз Пишон преведен је на 36 језика и освојио је бројне награде. Девета књига „Том Гејтс – Најбољи у одељењу (замало)“ о вољеном јунаку доноси нам нове школске згоде и незгоде које ће школарцима сигурно измамити осмехе на лице.

„Књига која не жели да буде прочитана“ је књига која чини све што је у њеној моћи да је оставе на миру. Речи се мењају, књига се склапа и наједном – ето алигатора! Ову необично живахну, тврдоглаву и потпуно чаробну сликовницу осмислио је ситни, смешни господин по имену Давид Сундин.

„Барбара, Ката и два чуда једна“ Растислава Дурмана је сјајно испричана, невероватно духовита и вешто испреплетана прича о мудрости, пријатељству и породици. И о гускама, наравно. Бака Ката живи на салашу са гуском Барбаром, која стално гунђа и нешто приговара. Чекајући да јој дође у госте унука која се исто зове Ката, бака увежбава са гуском Барбаром бајке које ће причати девојчици.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА