Најновије

Виса и Лагуна даровали Фондацији СОС Дечија села Србија 500 књига за децу

На иницијативу компаније Виса уз подршку Лагуне, СОС Дечја села Србије постала су богатија за 500 књига за децу из едиције Мала Лагуна.

Фото: Лагуна

Књиге су уручили Владимир Ђорђевић, генерални директор компаније Виса за југоисточну Европу, и Вук Лазаревић, в.д. директор маркетинга издавачке куће Лагуна.

Национална директорка СОС Дечија села Србија Весна Мраковић Јокановић захвалила је компанији Виса и издавачкој кући Лагуна на донацији, истичући да ће књиге значајно допринети да деца заволе читање. „Сви наши тимови радећи са децом истичу важност подстицаја за развој деце, а читањем се едукујемо, упознајемо свој унутрашњи и спољни свет, развијамо машту и креативност, и значајно доприносимо писмености и лепоти изражавања. Класици које смо на поклон добили, као и много нових квалитетних наслова домаћих и страних аутора, сасвим сигурно ће обрадовати децу. Књиге не познају границе, уз њих путујемо где нас прича носи и због тога је ова донација јединствена. Велико хвала компанијама Виса и Лагуна што мисле на децу без родитељског старања о којој бринемо“, истакла је Весна Мраковић Јокановић.

Компанија Виса настоји да допринесе заједници у којој послује и буде подршка разним осетљивим друштвеним групама, међу којима су и деца.

„Веома ми је драго што Виса заједно са својим партнерима Лагуном и књижарама Делфи поклања књиге деци. Читање књига је један од најбољих начина да деца развијају машту, да се забаве, уче нове ствари и стичу критичко размишљање. Усмереност на локалне заједнице је посебно важна за нас, било да је реч о суштинским пословним активностима или филантропским пројектима, због чега радо подржавамо оно што Фондација СОС Дечија села Србија ради за децу и младе без родитељског старања у нашој земљи“, рекао је Владимир Ђорђевић, генерални директор компаније Виса за југоисточну Европу.

Вук Лазаревић, в.д. директора маркетинга издавачке куће Лагуна, истакао је да је важно да деца одрастају уз књиге од најранијих дана.

„Лагуна као највећи издавач у овом делу Европе већ годинама путем донација поклања књиге институцијама које брину о деци без родитељског старања и труди се да им улепша детињство разним сликовницама, едукативним издањима и најлепшим причама за децу. Веома смо срећни што ће најлепше Лагунине књиге за децу стићи до малишана о којима брине организација СОС Дечија села Србије.“

„Доживљаји Тома Сојера“, „Мали принц“, „Аги и Ема“ и „Хајди“ само су неки од наслова у којима ће уживати малишани који живе у хранитељским породицама које подржава СОС Дечије село у Краљеву, као и деца укључена у рад њихових центара за подршку породици у Нишу, Београду и Краљеву.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА