Најновије

ПРОНАЂЕНИ ОСТАЦИ АРКАНОВОГ КУМЧЕТА? Сумња се да су га кавчани убили и спржили киселином!

Црногорски истражитељи пронашли су пре десетак дана у подловћенском рејону остатке људског скелета и још неке трагове за које сматрају да ће, када добију налазе из Форензичког центра, потврдити сумње да је реч о телу члана шкаљарског клана, којем се губи сваки траг од августа прошле године, сазнаје Побједа из више извора.

Жељко Ражнатовић. (Фото: Јутјуб)

На основу прикупљених трагова, истражитељи су утврдили да је у прикривању злочина учествовало више особа, које су организовано отеле жртву, одвеле је на непознату локацију, убиле, а онда уништиле тело. Редакцији Побједе су се у протекла четири дана јавиле две особе, мештани тог подловћенског краја, који су приметили више полицијских возила и на основу тога су закључили да су "инспектори радили увиђај неког већег случаја".

Званичних потврда или демантија на упите Побједе није било из црногорске полиције. Извори који су желели да остану анонимни, тврде да су инспектори пронашли и трагове запаљених гума, као и неке друге доказе, па наредних дана очекују резултате ДНК налаза из Форензичког центра у Даниловграду.

Сумњају се да се ради о остацима тела шкаљарца Николе Станишићада ког су како се сумња ликвидирали чланови кавачког клана на челу са Слободаном Кашћеланом и Радојем Звицером, а затим га однели на шумовито брдо и тамо спржили киселином.

Истрага је показала да Станишић није убијен 1998. године, како се досад мислило, већ у августу 2020. године. Наводно је лажирао своју смрт и свих ових година се скривао у иностранству.

Претпоставља се да су му у томе помогли сарадници блиски Жељку Ражнатовићу Аркану, некадашњем пријатељу његовог оца, Радослава Станишића, познатијег као Рака Дилингер. Извор из црногорског тужилаштва наводи да је у току потрага за остацима Дилингеровог наследника и да се сумња да се трагови налазе на северозападу Црне Горе у шуми на једном брду.

- За злочин је осумњичено 14 кавчана, а као организатор је означен Слободан Кашћелан, њихов први човек. Истрага је показала да су извесно време пратили млађег Станишића и да су после злочина његово тело аутомобилом превезли на брдо где су га наводно спржили хемијском супстанцом како би уклонили доказе. Велики број инспектора и форензичара ради на случају, а тренутно се претражује потез од око 80 километара у том шумовитом пределу - објашњава извор из истраге.

Радослав Станишић, отац наводне жртве кавчана, убијен је хицима из "калашњикова" 1997. године испред хотела "Могрен" у Будви, а убица никада није пронађен.

Рака Дилингер је својевремено помогао Жељку Ражнатовићу Аркану да побегне из шведског затвора. Радослав Станишић је био и Арканов изасланик на венчању бизнисмена Ђованија ди Стефана и Мирјане Станић у Италији кад га је представљао као кума.

Ментори из САД жестоко изрибали Куртија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: cdm.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА