Најновије

ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ УПОЗОРАВА: Запад припрема провокације током избора у Русији

Директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин упозорио је данас да Запад спрема провокације у Русији током следећих парламентарних и председничких избора,

Сергеј Наришкин (Фото: РИА Новости)

Он је додао та служба има податке о томе како ће се то тачно догодити.

На питање да ли треба очекивати нове провокације из иностранства пре избора, Наришкин је одговорио: "Да, наравно. Наши противници се снажно припремају".

"То ће бити 2021. и 2024. године", додао је Наришкин у интервјуу за телевизију Русија 1, а преноси Спутњик.

"Имамо информације о томе на којим местима ће деловати, које тачке ће бити погођене. И наше одговарајуће структуре су тога свесне, између осталог и захваљујући нашој делатности", навео је Наришкин.

Избори за доњи дом савезне скупштине и другим нивоима биће одржани 17-19. септембра.

Чланови Државне думе бирају се на пет година по мешовитом систему: 225 посланика бирају се према страначким листама, а 225 по једномандатним бирачким јединицама у једном кругу.

Знамо део истине о Наваљном, имамо проверене информације

Спољна обавештајна служба Русије зна део истине о случају опозиционог лидера Алексеја Наваљног, изјавио је Наришкин.

"Знамо део истине. Не све, нећу се хвалисати. Али знамо нешто о берлинском пацијенту. Само део истине или неки индиректни доказ истине", рекао је он у интервјуу за Јутјуб канал Соловјов делимично приказан на телевизијском каналу Росија-1, пренео је Тасс.

Према речима Наришкина, током године везане за догађаје око Наваљног, Москва је добила поуздане и проверене информације да је у једној европској земљи одржан састанак службеника специјалних служби, активиста невладиних организација и владиних званичника на којима се разговарало о начинима подршке протестном покрету у Русији.

Он је, такође, потврдио да када је Наваљни одведен у Немачку његов узорак није имао знакове присуства токсичних агенаса.

"Ово каже наш специјалиста. И потпуно им верујем јер је и ви то знате, у нашој руској болници урађен читав низ тестова и прегледа и узгред, коришћена је најсавременија опрема, како би се открило да ни његова крв ни други биолошки материјали немају било шта што би могло указивати на присуство било каквих токсичних агенаса", нагласио је Наришкин.

Токсични агенси су могли да буду додати у биолошке узорке Наваљног ван руске територије, рекао је он.

Према његовим речима, у извештају Организације за забрану хемијског оружја постоји много недоследности и тешко је рећи да ли је био отрован након што се укрцао у авион.

"Али ако су неке ознаке заиста откривене, онда је реалнија претпоставка да су му додате неке супстанце у биолошки материјал", истакао је Наришкин, а на питање да ли се то догодило на територији Русије био је изричит: "Не, наравно да не".

Шта се за то време догађа у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА