Најновије

ДОДИК: Они који покрећу резолуцију о Сребреници ризикују целу БиХ и њен опстанак (ВИДЕО)

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија и његови покровитељи из Сарајева евентуалним покретањем усвајања нове резолуције о Сребреници ризикују целу БиХ и њен опстанак.

Фото: Председништво РС

Додик је поручио да не може неко ко је заједнички амбасадор на нивоу УН да ради унилатерално и да нема никакве обавезе према органима у БиХ, пренела је Срна.

"Једини орган који води спољну политику је Председништво и има процедура за то. Ако су мислили да то `гурну` требали су то да ставе у процедуру. Они знају да то не може да прође и да је то потпуно незаконита прича", рекао је Додик новинарима у Теслићу поводом навода да бошњачки део мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Председништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници.

Према његовим речима, да је то питање стављено у процедуру, онда би српска чланица Председништва БиХ Жељка Цвијановић ставила вето, дошло би у Народну скупштину Републике Српске и не би постојао документ.

Додик је рекао да је све ово друго - илегално.

"У Сребреници се није десио геноцид. Да се десио не би они имали патолошку потребу да стално говоре само о томе. Десио се злочин и за тај злочин су одговарали готово сви Срби. Кога год су се сјетили, они су га затворили и осудили", навео је Додик.

Он је упитао а где је Насер Орић и други који су чинили злочине над Србима?

"Било је паметније да се води расправа о томе него да то овако чине. Лагумџија и његови покровитељи из Сарајева много ризикују. Сама појава тог питања још једном ризикује много ствари у БиХ", рекао је Додик.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА