Најновије

ДА ЛИ СЕ ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПОНОВО ПОСТАТИ КРАЉЕВИНА? Монархисти траже да Скупштина укине Републику Србију и да крунишемо краља!

ПОКС подсећа да је Народна Скупштина Краљевине Србије изабрала за краља Петра Првог Карађорђевића, који је био крунисан у Саборној цркви у Београду, а затим миропомазан у манастиру Жича.

ПОКС (Фото: Јутјуб)

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће затражити од Скупштине Србије да укине, како је саопштено, нелегалну, нелегитимну и противправну одлуку из 1945. године о укидању краљевине и проглашењу републике и затражити крунисање српског краља у Београду.

- Чин крунисања српског краља у цркви, уз присуство патријарха и најугледнијих званица из целог света, пропратили би сви светски медији и тиме би се у једном дану слика о Србији променила на боље. Оно што Срби имају, хтели би многи народи, а то је изворна династија, проистекла из народа, која може бити крунисана својом аутентичном круном. Србија је једина држава на свету која то има, а не користи за свој интерес. Такође, једина смо држава која је република, а на застави има круну и не ставља је на главу ономе коме припада – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Народна Скупштина Краљевине Србије изабрала за краља Петра Првог Карађорђевића, који је био крунисан у Саборној цркви у Београду, а затим миропомазан у манастиру Жича. Исти ритуал ће имати прилике да виде наши грађани, али и читав свет када се буде поново крунисао српски краљ.

Руси криве ЕУ за стање дијалога! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА