Најновије

ШЕФ РУСКЕ СПОЉНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ УПОЗОРАВА: Власти САД имају за циљ да спрече ширење акције „Бесмртни пук“

Америчке власти су поставиле задатак да спрече ширење акције "Бесмртни пук" у иностранству, рекао је Сергеј Наришкин, председник Руског историјског друштва и директор Спољне обавештајне службе.

Сергеј Наришкин (Фото: Јутјуб)

„У високим кабинетима једне државе, која се налази са друге стране Атлантика, постављен је задатак званичним међународним центрима да створе систем инструмената који би поставили баријере за промовисање ’Бесмртног пука‘“, рекао је Наришкин на седници Савета фонда „Историја отаџбине“.

Према његовим речима, то је „циничан“ покушај геополитичких противника Русије да се боре против ње.

Покушаји да се спречи одржавање акције "Бесмртни пук" на Западу заправо је припрема идеолошког темеља за нови глобални оружани сукоб, каже Михаил Мјаков, научни директор Руског војног историјског друштва (РВИО), преносе РИА Новости.

"Акција `Бесмртни пук има духовно значење и заправо је јединство модерне генерације људи у Русији, Европи, Америци и другим регионима света у помен на оне који су бранили слободу и независност своје земље, који су донели слободу источној Европи од нацистичког режима" рекао је Мјаков.

"Ако би америчке иницијативе за сузбијање `Бесмртног пука` прошле, то би проузроковало велику штету свим оним снагама које покушавају да спрече оживљавање неонацизма у једном или другом облику", додао је он.

Према његовим речима, супротстављајући се "Бесмртном пуку", Запад даје "зелено светло" оним реваншистичким снагама које желе да направе ревизију историје, оправдају злочине нациста и ревидирају резултате Нирнбершког процеса".

"Што се тиче очувања мира, све земље које памте лекције из историје и супротстављају се агресији треба да се уједине, а забрањивањем `Бесмртног пука`, Запад заправо помаже да се подстакне нови велики сукоб", резимирао је Мјаков.

Акција „Бесмртни пук“ традиционално се одржава у Русији и у другим земљама на Дан победе. То је шетња у којој људи носе фотографије својих рођака који су учествовали у Другом светском рату. Председник Русије се и ове године придружио маршу на Црвеном тргу. То је већ пети пут да је шеф руске државе учествовао у овој акцији.

Срби су ратом са 19 земаља НАТО испуњавали Косовски завет! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА