Најновије

АМЕРИ СЕ ОСИЛИЛИ! ПОСЛАЛИ ПОРУКУ РУСИМА: Наши односи зависе од многих ствари, али једно морате да прекинете!

Први заменик државног секретара САД Џон Саливан је на састанку са шефом дипломатије Сергејем Лавровом у Нагоу повезао побољшање билатералних односа са реализацијом Минских споразума и „прекидом поткопавања америчких демократских процеса“.

Доналд Трамп и Владимир Путин (Фото: Flickr)

„Први заменик државног секретара Саливан потврдио је руском министру спољних послова Лаврову да побољшање зависи од реализације Минских споразума од стране Москве, као и од прекида поткопавања наших демократских процеса“, наводи се у саопштењу портпарола Стејт департмента Моргана Ортегуса.

Током разговора који је одржан на маргинама министарске седнице Г20 Лавров и Саливан су разговарали о „широком кругу регионалних и билатералних питања, укључујући изазове међународној безбедности, као што су Северна Кореја и Сирија“, нагласили су из Стејт департмента. Они су размотрили сарадњу у борби против тероризма и стратешку безбедност. Амерички дипломата би ускоро требао да дође у Москву на дужност амбасадора.

Лавров је саопштио новинарима да су теме разговора биле „многобројни проблеми“ који су се накупили у односима Москве и Вашингтона, као и начини њиховог решавања сада када Саливен долази у Москву као амерички амбасадор.

Ко је главни шеф шпијунске кухиње? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА