Најновије

"ЈЕСИ ЛИ СЕ ПРЕДОЗИРАО?" Овако је Шешељ урнисао Чеду Јовановића (ВИДЕО)

Гости овонедељног "Хит Твита" су председник Владе Србије Ана Брнабић, председник СРС Војислав Шешељ и Чедомир Јовановић председник ЛДП.

Чеда и Шешље (Фото: Јутјуб)

Одмах на почетку гости Верице Брадић осврнули су се на отварање Моравског коридора.

- Лепа вест за све грађане Србије. За који дан завршава се и део Сурчин - Обреновац, започели смо и радове Рума-Шабац-Лозница... Одличне вести - рекла је Ана Брнабић, наглашавајући да је последњу недељу обележила и вест да ће избори бити, по жељи опозиције, што касније, али и да се неће раздвајати локални и парламентарни избори, јер је то дупли трошак за грађане. Премијерка је додала да је власт учинила чак и више него довољно да изађе у сусрет делу опозиције.

- Како је раније било, ово је небо и земља - објаснила је Брнабић.

Брнабић је гостујући у емисији Хит-твит телевизије Пинк рекла да је председник Србије, Александар Вучић, разговарао са Хандкеом, који му је казао да ће посетити Србију у марту или априлу.

Лидер ЛДП коментарисао је преговоре власти и опозиције.

- Узроци наше политичке кризе нису у изборном закону. Ја сам на разговоре дошао да причам са онима који желе да реше кризу. Али опозиција прави од себе жртву. Прво причају да су једина опозиција, а нису, кажу да су жртве, а нису. Са њима не може да се реши проблем. У августу су имали 42 захтева. Али земља нам је отишла под лед. Ја ако идем на изборе онда сам издајник, а ако сам на улици, гурам неку децу тамо ломећи врат, онда сам озбиљан и одговоран. Како је мени било док сам био опозиција, а Шешељ власт?! - рекао је Јовановић, на шта му је председник СРС доскочио:

- Ти си био прави мученик - рекао је Шешељ.

- Нама радикалима одговара што су избори касније, јер је лакше водити кампању кад је лепо време. Али присуством у медијима нисам задовољан. Само на две телевизије ме зову, то су Пинк и Хепи, на државној сам био два пута. Незадовољан сам и што се моје колеге не позивају на телевизију - нагласио је председник радикала.

У току расправе о уручивању Нобелове награде Петеру Хандкеу, дошло је до жустре расправе.

- Раздвојимо Хандкеа писца и Хадкеове политичке ставове - рекао је лидер ЛДП.

Чедомир Јовановић је рекао да се не слаже са његовим политичким ставовима и додао да је Хандке био на српској страни рата, и био је један од ретких гласова који су подржавали српски народ у рату, и тврди да је та подршка била погрешна.

Шешељ је истакао да се Нобелова награда даје за публицистичко дело, оно што је он објавио, и додао да је он објавио оно што је и изрекао.

- Награду је добио за своје стваралаштво. Он је био борац за људска права у време када није било лако бити борац за људска права. У рату је било злочина са обе стране. Није се знало ко веће злочине чини - рекао је Шешељ.

Како је рекао, Хандке је хтео да се супростави лажима и светској пропаганди против Срба.

- Његово дело не може да буде изван његовог политичког става - рекао је Шешељ.

- У рату је било злочина са обе стране, ја то не спорим, али није било геноцида. Моје правничко знање ми дозвољава да критикујем сваки суд на свету, а твоје знање теби ништа не дозвољава - рекао је лидер радикала Чедомиру Јовановићу који му је противречио, а онда је дошло до озбиљнијих чарки између њих двојице, на шта му је Шешељ подвикнуо: Ћути сад, ја говорим!

Шешељ је у једном тренутку упитао Јовановића:

- Шта ти је? Јеси ли се предозирао?

Премијерка Брнабић истакла је да свако има право на своје мишљење и додала да мисли да је ову реакцију изазвао стереотип према Србији и Србима.

- Нико није причао о њему као писцу нити о његовом делу, већ искључиво о томе какву је подршку пружао Србији. Он је човек на чију подршку гледам као подршку за људе у тим несрећним временима. Он је један од ретких који је смео у то време да каже нешто лепо о Србији и Србима - рекла је Брнабић.

Она се осврнула и на случај тзв. узбуњивача Александра Обрадовића.

- Не може узбуњивач бити неко ко ради у војној индустрији. Ово је правна држава, не може опозиција да одлучује о праву и правди, не обазирући се на законе. Он је скупљао податке, а онда све своје сумње није пренео надлежним органима, него их је послао у иностранство - нагласила је премијерка, додајући да није случајно да је војна индустрија одједном на толиком удару.

- Рачак је толико невешто исцениран да ни у Хагу није могао да прође. И у Милошевићевом и у другим процесима то је одбачено. Тог дана апсолутно никаквог злочина није било. Наши полицајци тада убили терористе - објаснио је Шешељ.

По овом питању и Јовановић се сложио са лидером радикала.

- Без сумње, Рачак је био повод за бомбардовање Југославије. Као лажан догађај, прошао је провере и у Хагу. Еди Рама се са једне стране диви Србији и српској полицији када спашава жртве земљотреса у Албанији, а са друге стране оживљава духове прошлости и тврди да је Рачак злочин - рекао је лидер ЛДП.

Шешељ је нагласио разлог поновном пласирању ове приче у медијима.

- Очекујем да ће случај Рачак бити искоришћен против учешћа Срба у приштинским институцијама, а и против Вучића у наредним преговорима Београда и Приштине. Много је озбиљније уплитање српских снага безбедности у догађаје у кафићу Панда, а ја имам сазнања да су албанске службе у то умешане - констатовао је председник СРС.

Поводом случаја кошаркаша Милана Гуровића, Ана Брнабић је рекла: 

- Ух. Када бисмо гледали по твитеру и твитовима наше опозиције, вређањима и претњама које они пласирају, стекли бисмо утисак да је ово у реду. Мени није у реду. Не постоји изговор за насиље над женама. Жао ми је што се ради о нашем истакнутом спортисти, али насиље морамо осудити - рекла је премијерка.

Јовановића је запањило нешто друго.

- Мене највише нервира та медијска неодговорност. Спомињале су се неке степенице, бацио је, па није, његова ћерка... Мени је страшно то. Зар не могу новине да се продају и без тога - запитао је лидер ЛДП.

Председник СРС изнео је помало необичан став.

- Ја никада у животу ниједну жену нисам ударио и ужасавам се насиља над женама, али овде ми је чудно што није било никаквих повреда. Ово што је он урадио после... Он је после џентлменски поступио, оставио жени стан, неће да се враћа тамо више. Сетите се људи са естраде, спортиста, који су се судили надуго и нашироко. Он је признао све иако је можда формулација прејака - рекао је Шешељ.

Њујорк тајмс пише- САД тајно протерале двојицу кинеских дипломата! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА