Најновије

УБИЛИ СМО 150 СИРИЈСКИХ ВОЈНИКА! Ердоган открио детаље турског похода на Идлиб!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган нагласио је важност задржавања Сиријске арапске војске у провинцији Идлиб и спречавања хуманитарне катастрофе, саопштила је у петак турска председничка администрација након Ердогановог телефонског разговора с руским председником Владимиром Путином.

Тајип Реџеп Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

 

Руски председник је изразио озбиљну забринутост због агресивних корака које су предузеле екстремистичке групе у Идлибу.

„Разговори су се поново фокусирали на ситуацију у зони деескалације Идлиба. Владимир Путин изразио је значајну забринутост због континуиране агресије екстремистичких група. Наглашена је потреба за безусловним поштовањем суверенитета и територијалног интегритета Сирије “, наведено је у изјави Кремља.

Двојица шефова држава потврдила су своју посвећеност свим претходним споразумима о Сирији. Ердоган је посебно нагласио да је спроведба споразума из Сочија кључни услов за решавање кризе на северозападу Сирије.

Раније истог дана Ердоган је рекао да се Турска неће повући из провинције Идлиб све док снаге сиријске владе наставе да врше притисак „насилним нападима“.

„Према најновијим подацима, неутрализовали смо 150 војника режима, уништили 12 тенкова, 3 оклопна возила, 14 хаубица и 2 пикапа. Нећемо се повући из Идлиба све док режим не заустави агресију на становништво покрајине. То је једини услов за прекид непријатељстава”, рекао је Ердоган.

Бавећи се проблемом система противракетне одбране Патриот, Ердоган је рекао да је Анкара тражила оружје од Трампове администрације, али да још увек не напушта руске С-400. Према турском председнику, француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел предложили су да се одржи четверострани самит у Истанбулу 5. марта, уз присуство Русије, ради решавања ситуације у Идлибу.

Мајк Помпео дочекан ракетама! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА